Rubí continua apostant per la formació professional dual

Rubí és la segona ciutat catalana que se suma a l’Alianza para la FP Dual, després d’Esplugues de Llobregat

Aquest matí s’ha fet oficial la incorporació de Rubí a l’Alianza para la Formación Profesional Dual, una xarxa estatal de més de 1.250 empreses, centres educatius i institucions que tenen l’objectiu de millorar l’accés laboral dels joves a través de la FP.

L'Alianza, impulsada per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, pretén aglutinar les millors iniciatives i experiències d’aquesta modalitat d’FP.

Aquest dijous, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la directora de la Fundació Bertelsmann, Clara Bassols, han signat a la sala de plens de l’Ajuntament de Rubí el document d’adhesió que fa oficial la incorporació del municipi a l’Alianza, convertint-se en el segon consistori català que ho fa després del d’Esplugues de Llobregat.

L’alcaldessa ha manifestat que cal torna a prestigiar la formació professional i ha recordat que “la taxa d'atur entre joves formats en FP és quatre vegades inferior a la mitjana de desocupació de les persones d'entre 16 i 24 anys; les empreses han de saber que quan busquin personal capacitat el trobaran a la ciutat i per fer-ho hem d'adequar l'FP a les necessitats de les empreses del territori", ha conclòs.

 

En aquest sentit, el regidor d'Educació i Ocupabilitat, Víctor García, ha reclamat a la Generalitat de Catalunya que "a Rubí cal més oferta de formació professional vinculada al sector industrial perquè Rubí és indústria". Correas també ha recordat que en els sectors formatius d'electricitat i electrònica només un 3% dels estudiants són dones. "Hem de fomentar l'accés de les dones a les famílies tecnològiques, industrials i científiques. No fer-ho és deixar perdre la meitat de la força de treball de la societat", ha argumentat.

Clara Bassols, directora de la Fundació Bertelsmann, ha declarat que “l’adhesió de l’Ajuntament de Rubí suposa un pas més en la millora del desenvolupament de l’FP Dual de qualitat. És essencial que es potenciï aquesta formació des de l’àmbit municipal ”.

L’oferta de formació professional a Rubí

Els pròxims dies 1 i 2 d’abril es realitzarà al Celler, de 10 a 19:30 h, una jornada especialitzada per mostrar l’oferta formativa de FP de cada centre de Rubí on s’oferiran xerrades i activitats paral·leles.

Actualment, a Rubí hi ha tres centres educatius que ofereixen la formació professional en modalitat dual: el Col·legi Regina Carmeli (CFGS Ensenyament i animació socioesportiva, CFGS Condicionament Físic i CFGS Comerç internacional), l’Institut J.V. Foix (CFGS Automatització i Robòtica industrial) i l’Institut l'Estatut (CFGS Administració de sistemes informàtics a la xarxa).

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?