L'Associació Aprenem Autisme visibilitza el TEA amb una sèrie de vídeos

El 2 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Autisme i per commemorar-lo, l'Associació Aprenem Autisme ha elaborat una sèrie de vídeos

El divendres 2 d'abril se celebra el Dia Mundial del Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Per commemorar-lo, l'Associació Aprenem Autisme ha elaborat una sèrie de 4 vídeos, que poden visualitzar-se a la seva pàgina web i al seu canal de YouTube, sobre com viuen la vida les persones amb TEA, i amb la presència de personatges coneguts de diferents àmbits que coneixen a nens i nenes amb autisme.

Els personatges que apareixen són Joan Dausà, Valentí Sanjuan, Jordi Labanda, Martina Klein o Clara Segura. Tot plegat en el marc de la campanya #AprenemCadaDia, que vol fer visible l'autisme, així com trencar amb diferents estereotips sobre el TEA.

 

L'autisme

El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) és un trastorn neurològic que afecta la percepció i al processament de la informació. Es presenta amb una prevalença d’1 de cada 100 naixements i és quatre vegades més freqüent entre els homes que entre les dones.

El diagnòstic de TEA inclou un col·lectiu molt divers de persones que mostren una alteració significativa en el desenvolupament de les habilitats de comunicació, llenguatge i relació social, i que sovint manifesten interessos restringits i conductes repetitives i estereotipades.

El trastorn autista es fa evident abans dels tres anys, encara que sovint es diagnostica més tard. En alguns casos, pot no ser detectat fins l’edat escolar obligatòria. No obstant això, els instruments de detecció primerenca i diagnòstic específics permeten identificar-lo ja abans del segon any de vida.

Avui en dia s’ha demostrat que una detecció precoç, una intervenció psico-educativa especialitzada i amb la intensitat necessària i els suports adequats, milloren molt significativament el pronòstic i la qualitat de vida de les persones amb TEA, ja que els permeten adquirir habilitats comunicatives i de relació i desenvolupar un major grau d’autonomia personal.

El TEA és un trastorn permanent que persisteix al llarg de la vida. Les persones amb TEA són ciutadans de ple dret especialment vulnerables per la seva diversitat. Cal doncs garantir-los els suports necessaris en tots els àmbits per a la inclusió educativa, laboral i social.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.