La línia d'atenció per violència masclista del Vallès Occidental rep un 67% més de trucades

El Consell Comarcal alerta d’un augment de les situacions de violència contra les dones durant el confinament

La situació de vulnerabilitat de les dones que pateixen violència masclista s'ha vist agreujada pel moment actual de confinament i la convivència contínua de les víctimes amb els agressors. Diferents indicadors permeten copsar l'impacte de la crisi sobre aquesta problemàtica, a l'espera de noves dades que puguin aportar els pròxims mesos les instàncies judicials.

Segons les dades aportades des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, entre el 16 de març i el 19 d'abril, última dada disponible, s'han registrat un 67% més de trucades que durant el mateix període l'any anterior a la línia d'atenció per violència masclista 900 900 120. Així, s'ha passat d'una mitjana de 2,2 trucades al dia a 4,8, el significa més del doble.

 

La consellera de Drets Socials del Consell Comarcal, Miriam Casaramona, afirma que seguiran "treballant amb aquest reforç del servei d'atenció a la dona les pròximes setmanes, al costat dels ajuntaments". En la mateixa línia, ha afegit: "el confinament ha generat que les dones en risc hagin d'aplicar estratègies de calma, per evitar l'escalada de violència. Ara caldrà estudiar i atendre les conseqüències generals per la convivència amb l'agressor, de les dones i els seus fills i filles, en relació amb situacions d'angoixa i d'estrès posttraumàtic".

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació