Llum verda a les activitats extraescolars i de lleure amb la pròrroga de les restriccions

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la pròrroga de les restriccions davant de la pandèmia de la covid-19 després que el Procicat decidís mantenir les mesures vigents

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la pròrroga de les restriccions davant de la pandèmia de la covid-19 després que el Procicat decidís mantenir el gruix de les mesures vigents una setmana més, fins al diumenge 28 de febrer. La resolució introdueix una "certa flexibilització, molt limitada, de mesures", indica el text, per la situació assistencial i la transmissió de les noves variants. 

Així, a patir d'aquest dilluns queden autoritzades i regulades les activitats extraescolars i les de lleure educatiu dirigides a infants d'educació infantil i primària, així com l'esport escolar. També equipara l'esport federat i els consells esportius per poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

Aquestes són les principals mesures:

Mobilitat i reunions

1. Puc sortir del municipi?

El confinament continua sent comarcal durant tota la setmana. D'aquesta manera, els rubinencs es podran moure lliurement per tot el Vallès Occidental.

2. I si treballo fora de la comarca?

Igual que fins ara, hi haurà unes causes justificades que permetran la sortida de la comarca: obligacions laborals; anar al metge; assistir als centres educatius; atenció de persones amb necessitats; actuacions davant dels òrgans públics, judicials o notarials; renovació de permisos i documentació oficial; realització d'exàmens o proves oficials; causes de força major degudament acreditades; i l'exercici del dret de manifestació i de participació política.

3. Puc sortir fora de Catalunya?

La mobilitat està restringida dins de la comarca, per tant, no es pot sortir de Catalunya. Tanmateix, es podrà sortir del municipi sempre que sigui per qualsevol de les darreres excepcions ja nomenades en la pregunta 2. A més, el transport de mercaderies no es veu afectat per aquestes restriccions.

4. Es manté el toc de queda?

El toc de queda es manté vigent i estarà prohibit sortir al carrer, sempre que el motiu no estigui justificat, des de les 22 hores fins a les 6 hores.

5. En quins casos puc sortir fora del toc de queda?

El toc de queda s'haurà de respectar sempre, però es podrà saltar, sempre que estigui ben justificat, per anar al metge, anar o tornar de la feina, el retorn al domicili dels centres educatius, l'atenció a persones vulnerables o menors d'edat i la cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual en la franja horària compresa entre les 04.00 i les 06.00 hores.

6. Amb quanta gent puc quedar?

El Govern manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, ja siguin en l'àmbit públic com privat. Es recomana que la relació social s'ha de limitar a la bombolla de convivència (tots els que viuen sota el mateix sostre i els cuidadors). En el cas de reunions a l'aire lliure, estarà prohibit el menjar o beure.

Restauració

7. Quin horari tindran bars i restaurants?

Els locals de restauració podran obrir per franges horàries amb l'objectiu d'oferir esmorzar i dinar. Així doncs, bars i restaurants podran obrir 7.30h a 10.30h del matí i de 13.00h a 16.30h de la tarda. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h.

No obstant això, els bars i restaurants de centres comercials no podran obrir.

8. Quin serà l'aforament de bars i restaurants?

Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l'interior, amb un 30% de l'aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

D'altra banda, s'haurà de respectar en tot moment les distàncies de seguretat i s'haurà de seguir els protocols sanitaris vigents.

 

Comerç

9. Podran obrir els comerços?

Sí, els comerços podran obrir només de dilluns a divendres, sempre que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats i redueixin al 30% l'aforament permès per llicència o autorització de l'activitat. Tanmateix, els establiments en els centres comercials no podran obrir.

10. Quins són els comerços que queden exempts?

En el cas dels comerços de venda de productes de primera necessitat i els de venda de productes higiènics, els centres de veterinària, les llibreries, les perruqueries, els centres d'estètica, els concessionaris d'automòbils i els centres de jardineria, que queden exempts d'aquestes restriccions.

Esport i cultura

11. Puc anar a entrenar?

Fins ara, els entrenaments estavan permesos a l'aire lliure en grups de fins a 6 persones, exceptuant els equips federats. Amb aquesta pròrroga, el Procicat ha decidit equiparar l'esport federat i els consells esportius per poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. 

Així, a partir d'ara, les activitats extraescolars i les de lleure educatiu dirigides a infants d'educació infantil i primària, com l'esport escolar estaran permeses. Tanmateix, els pavellons i poliesportius continuen oberts, amb un 30% de l'aforament.

12. Quins equips poden competir?

Es permet el desenvolupament de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professional, i també d'aquelles que donen accés a categories estatals, internacionals i professionals, les quals s'han de celebrar sense assistència de públic.

13. Es permet la mobilitat dels esportistes?

Es permet la mobilitat dels esportistes només per aquells que el seu equip es troba en competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professional o que donen accés a aquestes. En els altres casos, la mobilitat dels esportistes serà comarcal.

14. Què passa amb la cultura?

Pel que fa a la cultura, els cinemes, teatres i sales de concerts poden obrir amb un 50% d'aforament, amb un màxim de 500 persones en espais tancats i 1.000 assistents a l'aire lliure. En el cas de museus, galeries d'art, sales d'exposicions i biblioteques també es manté l'aforament d'un 50%.

Religió i sancions

15. Es mantenen els actes religiosos i les cerimònies civils?

Els actes religiosos mantenen l'aforament d'un 30% d'assistents, amb un màxim de 500 persones en espais tancats i 1.000 persones en espais oberts.

16. Hi haurà multes si no es compleixen les mesures?

Sí. Les sancions econòmiques per incomplir alguna de les restriccions poden anar des dels 300 fins a un màxim de 600.000 euros per l'incompliment de les últimes mesures.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.