Les nenes de l’Escola Parroquial de Nostra Senyora de Montserrat, 1922

La primera ubicació del centre escolar havia estat un local del convent de les monges teresianes, situat a l’actual carrer de la Justícia

La fotografia pertany a l’Arxiu de l’actual Escola Mare de Déu de Montserrat i ens mostra alumnes de tots els cursos d’aquell centre escolar que sota el nom d’Escola Parroquial de Nostra Senyora de Montserrat va fundar mossèn Josep Guardiet el 15 d’octubre de 1919. També podem veure a banda i banda les tres primeres mestres: M. Àngels Desveus, Antònia Solé i Eulàlia Rosés.

La imatge, datada del 1922, va ser publicada al Butlletí núm. 76 del Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, que va aparèixer el desembre de 2019 (any del centenari de l’escola). 

La primera ubicació del centre escolar havia estat un local del convent de les monges teresianes, situat a l’actual carrer de la Justícia. Quan es va prendre la fotografia ja havia estat traslladada a la seva ubicació actual, fet que va tenir lloc el 1921. Les aules serien instal·lades al pis superior, mentre que la planta baixa fou destinada al Casal Parroquial i, a partir de 1924, també a les sales del nou Museu de Rubí.  

 

En aquests primers temps el centre es dedicava a l’ensenyament primari de nenes, però disposava d’una secció de pàrvuls on també tenien cabuda els nens. A partir de 1932 també es donaria classes a nens, però en dependències separades, dins la nova Escola Sant Jordi. 

El col·legi, ara amb la denominació oficial Escola Mare de Déu de Montserrat, amb més de 100 anys d’experiència, ha esdevingut tot un referent dins el sistema escolar de la ciutat, junt amb d’altres com les Ribas, els Maristes o la Regina Carmeli. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.