Òmnium posa una mascareta al Bòdum per reclamar l'amnistia dels presos i els exiliats

L'entitat ha guarnit amb mascareta aquest dissabte 300 estàtues d'arreu de Catalunya en una acció que té per objectiu reclamar l'amnistia dels presos i exiliats independentistes

El Bòdum, l'elefant blau fixat a la plaça Pearson de Rubí, es pot veure aquest dissabte amb una mascareta on es pot llegir "Amnistia, fem-nos lliures". Òmnium Cultural està al capdavant d'aquesta acció que ha guarnit durant el matí 300 estàtues d'arreu de Catalunya amb l'objectiu de reclamar l'amnistia dels presos i exiliats independentistes.

Òmnium posa una mascareta al Bòdum per reclamar l'amnistia dels presos i els exiliats

L'entitat afirma que amb aquesta iniciativa vol posar en relleu que l'amnistia és "el gran consens de país", alhora que subratlla que aplicar-la "és únicament qüestió de voluntat política" i que és "plenament viable" des del punt de vista jurídic.

A més del Bòdum, les estàtues que s'han inclòs a la iniciativa han estat la figura 'La Tramuntana' davant el Museu Dalí de Figueres, el 'Monument a la Patum' a Berga; el 'Jugador d'Hoquei' de Puigcerdà; el monument a l'afició de l'Espanyol a Cornellà de Llobregat; 'La Sirena', de Sitges, o 'El Cul de la Lleona' de Girona, entre d'altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.