Acabem una etapa. Seguim treballant per la independència

Carta de comiat de 13 integrants de Primàries Rubí

Uns mesos abans de les passades eleccions municipals va sorgir una iniciativa per configurar llistes independentistes escollides a través d’un procés de primàries obertes a tots els ciutadans i a tots els partits. Es volia reforçar la unitat independentista i alhora engegar un mecanisme de radicalitat democràtica.

Aquest procés va quallar en nombroses llistes de Primàries Catalunya, però amb un èxit molt escàs pel que fa a l’assoliment de la unitat. Els resultats van ser discrets a nivell català (uns 50.000 vots, 1 alcaldia i unes desenes de regidors).

Molt més discrets van ser els resultats a Rubí, on vam obtenir poc menys de 300 vots com a quarta candidatura independentista.

Tot i això, vam seguir treballant en els mesos següents a les eleccions amb l’objectiu de seguir perseverant en els nostres objectius fundacionals: la unitat independentista i la radicalitat democràtica. En aquesta línia, Primàries Rubí ha participat activament en les reunions i els actes organitzats per la Plataforma 1-O i en la constitució del Consell Local per la República Catalana de Rubí. Paral·lelament, l’assemblea local va escollir un coordinador, un tresorer i un representant a la Coordinadora Nacional.

El proppassat dia 7 de març es va celebrar la Convenció Nacional de Primàries Catalunya a Terrassa, on es va decidir que el moviment es presentaria a les eleccions al Parlament de Catalunya com a quarta força republicana.

L’assemblea local de Primàries Rubí va defensar la posició contrària, que va ser molt minoritària.

El confinament ha impedit celebrar una assemblea fins al dia 25 de juny, en què els sota-signants hem decidit abandonar aquest moviment polític, alguns per la discrepància amb la línia adoptada a la convenció, altres per sentir que ha de ser només un moviment municipalista exclusivament i també hi ha integrants que no sentim que Primàries representi el nostre punt de vista polític, ni el full de ruta cap l'assoliment definiu d'un estat propi... Seguim creient que la independència arribarà des del treball en positiu, tenaç i perseverant però, sobretot, des de l’acció unitària.

Acabem, doncs, una etapa de participació política il·lusionant, on hem gaudit d’un treball en equip extraordinari que ens ha permès també conèixer millor les necessitats de la nostra ciutat i confirmar que l’acció a nivell municipal també serveix per construir la república.

No volem col·laborar en un fraccionament del vot republicà des de la crítica ferotge, sinó seguir treballant amb il·lusió colze a colze amb qualsevol persona que vulgui treballar per la independència, vingui d’on vingui, parli el que parli o militi a qualsevol partit, associació o moviment. Cadascú de nosaltres hem triat el camí per seguir contribuint a fer efectiva la república, de manera que ens anirem retrobant sovint.

No volem acabar sense donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat amb nosaltres durant aquesta etapa i, molt especialment, als qui ens vau votar.

Seguim!

Lluís Roset, Albert Sorrosal, Cristina Álvarez, Imma Tamame, Jordi Joan Garcia, Jordi Batalla, Fina Bonet, Pepa Estrems, Annabel Busqué, Pau Sorrosal, Luisa Calvo, Núria Sans i Antoni Serra

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.