Albiach critica la possible obertura d’un nou abocador i la falta d’una segona estació de FGC

La presidenta d'En Comú Podem visita Rubí i carrega contra la passivitat de la Generalitat en la lluita per l'emergència climàtica

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha visitat aquest dijous alguns emplaçaments naturals de la ciutat de Rubí, acompanyada dels regidors municipals Ànnia García, Andrés Medrano i Pau Navarro.

Albiach ha destacat aquests espais, “clau per la conservació de la biodiversitat i la salut dels nostres municipis”, i s’ha referit a la millora de la xarxa d’itineraris i camins rurals, “molt malmesos després del temporal Glòria”.

La líder dels comuns també ha fet menció del nou arbrat del parc de Ca n’Oriol i ha expressat que és necessari comptar amb “més pulmons verds”.

Tanmateix, la dirigent morada ha criticat la Generalitat en aquest àmbit. “Portem una dècada perduda en la lluita contra l’emergència climàtica” i ha assegurat que “s’ho mira de braços creuats i de telespectadora”.

Albiach ha fet referència a dos problemes mediambientals a Rubí. D’una banda, el camp de golf i “l’amenaça” de l’Incasòl en reobrir-lo, i d’altra, la possible obertura d’un tercer abocador a la ciutat, Can Balasc, a menys d’un quilòmetre d’una escola i de nuclis de cases. “No pot ser que a Rubí hi hagi tres abocadors. Hem de ser solidaris al territori”.

A més, i pel que fa a l’àmbit de la mobilitat sostenible, Albiach ha recordat una carència de la ciutat. “Estem en una ciutat de prop de 80.000 habitants que necessitaria una nova estació de Ferrocarrils”.

Apressa les negociacions entre ERC i Junts per constituir un nou govern

La presidenta dels comuns també ha aprofitat la seva visita a la ciutat per apressar ERC i Junts a entendre's en les negociacions perquè cal "un Govern que es posi en marxa".

Albiach ha criticat que dos mesos després de les eleccions del 14-F els dos partits independentistes "estan perdent el temps amb les seves picabaralles". Per això ha advertit que "el que comença malament, no pot acabar bé".

Rubí, “víctima” del dipòsit de residus

D’altra banda, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha iniciat la seva intervenció agraint tots els actors implicats en la programació del Dia de la Terra a Rubí, amb més d’una trentena d’activitats a la ciutat fins al 2 de maig.

Medrano ha manifestat que “avui és un dia important per reflexionar sobre el nostre sistema productiu i de consum, quins residus genera i com la nostra ciutat és víctima perquè sembla un lloc preferent per al seu dipòsit”.

El regidor dels comuns també ha aprofitat per recriminar que les administracions “no actuen solidàriament amb el territori per a la seva protecció”, i confia que “entre tots plegats puguem revertir aquesta situació”.

Contra un camp de golf d’ús privatiu

Medrano tampoc ha oblidat moltes de les conductes incíviques que fan malbé l’entorn natural de la ciutat i ha parlat sobre el camp de golf de Can Sant Joan, amb gran afluència de persones i en estat d’abandonament des del 2018.

 “Tenim un patrimoni important a Rubí que volem complementar amb l’àmbit de fins ara el camp de golf, que ens separaria de la futura via verda del Vallès, que s’ha aprovat en el Consell Comarcal i aprovarem en el ple municipal”.

El regidor ha recordat que el camp de golf està en desús i la ciutadania ha fet seu aquest espai, “i volem que això continuï així i de manera ferma contra qualsevol ús privatiu que vulgui fer l’Incasòl”.

Per al·lusions a les darreres declaracions del conseller de Territori, Damià Calvet, que obria la porta a dedicar una part del camp de golf a aquesta pràctica esportiva, Medrano ha assegurat que “no volem camp de golf per molt mini que sigui perquè privatitza un ús del territori d’una forma no sostenible: reg, reducció de les espècies...”, i que va en contra de l’esperit de la via verda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació