L’Alternativa d’Unitat Popular considera una oportunitat perduda les noves ordenances fiscals

Consideren que el superàvit de l’Ajuntament de Rubí és degut a una insuficient inversió en recursos públics i infraestructures

En referència a les noves ordenances fiscals aprovades aquest dilluns en el Ple municipal extraordinari de Rubí, l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha emès un comunicat on manifesta que s’han aprovat polítiques públiques “sense espai i temps real perquè ni la ciutadania ni els grups municipals al Ple en puguem participar de debò. 

Segons la formació política liderada per Betlem Cañizar, malgrat que l’equip de govern, format pel PSC i En Comú Podem, asseguren que es tracta d’unes ordenances amb una fiscalitat verda “la realitat és que l’abast del què es podria fer a través de les ordenances és molt més gran del què se’ns està proposant (...) No deixen de ser unes ordenances de continuïtat que desaprofiten la seva potencialitat”.

Per a l’AUP és necessari establir mecanismes d’inspecció que assegurin que comerços o restaurants separen correctament els residus, i bonificar a qui ho fa. Per al grup municipal, en aquest punt es topa amb “la manca de capacitat del govern per a organitzar la plantilla municipal, dotar-la dels recursos necessaris i poder liderar així polítiques valentes per a transformar la ciutat”

En aquest sentit, tampoc consideren apropiada la rebaixa aprovada de l’1% en l’impost dels béns immobles (IBI) per a tota la ciutadania per igual. “És igual si tens 10 propietats o vius en un minipis”, i critiquen que encara no hi hagi una tarifació social per afavorir l’accés de la població a l’Escola de Música, la piscina municipal o altres serveis de la ciutat.

Per a la regidora de l’AUP, “el nostre Ajuntament té superàvit, però no perquè tingui una gran capacitat recaptatòria, sinó per la insuficient inversió en recursos públics i infraestructures”

 

Més informació