Andrés Medrano i Ànnia García tornaran a presentar-se junts en les eleccions municipals

En Comú Podem formalitza la candidatura escollida per assemblea per als comicis de 2023

Després d’unes setmanes de fer-se públic que Podem i Comuns tornaran a anar junts a les eleccions municipals de 2023, aquest divendres s’ha formalitzat la candidatura d’Andrés Medrano i Ànnia García, com a caps de llista d’En Comú Podem.

Cal recordar que les sigles i les organitzacions de les dues formacions continuen existint de forma independent, però en el dia a dia funcionen com una sola formació, que és En Comú Podem, que actualment forma part del govern municipal, en coalició amb el Partit Socialista de Catalunya (PSC).

Ànnia García, que serà la número dos del partit, ha destacat en roda de premsa que Rubí és el primer municipi de Catalunya amb una candidatura conjunta. Segons l’actual regidora d’Habitatge, això és fruït de la feina feta durant el 2018 i 2019 i perquè així ho ha decidit una assemblea conjunta de les dues organitzacions.

Tal com ha explicat la portaveu dels Comuns, la seva candidatura conjunta ha estat l’única que s’ha presentat en assemblea i ha agraït el “vot de confiança” d’ambdues formacions.

Segons García, ara l’objectiu de la formació local és “consolidar el projecte de treball des del govern, que això ha tingut les seves dificultats però també ha tingut els seus fruïts”, i ha descartat sortir del govern municipal abans que acabi la legislatura, a no ser que anessin molt malament les coses.

 

D’altra banda, Andrés Medrano, número 1 a les llistes d’En Comú Podem, ha reconegut que el govern de coalició amb el PSC ha estat una opció “amb riscos i desgast però ha estat l’única que ens ha permès treballar i no quedar-nos en la crítica des de la barrera”, ha dit.

Per al portaveu de Podem i actual regidor de Medi Ambient, estar en el govern municipal amb els socialistes els hi ha deixat tirar endavant “part” del seu projecte de partit, “tot i les limitacions i condicionants que han aparegut”, i ha destacat que això ha possibilitat “multiplicar per 10 els arbres plantats a la via pública” i portar a aprovació pròximament el pla de benestar animal, entre altres.

“Ara tenim una experiència que no teníem, som conscients de certes limitacions però també sabem els projectes que podem explotar per a la ciutadania”, ha manifestat el regidor, qui ha afegit que “no estem aquí per ser un complement”, en referència als seus socis de govern.

El regidor de Medi Ambient ha assegurat que la seva formació no participa “en debats estèrils” amb altres grups polítics de l’oposició i opina que En Comú Podem ha influït en “el tarannà d’algunes interlocucions”.

Ànnia García ha explicat que ja es treballa en conformar una llista conjunta de 25 candidats “per anar el 2023 a guanyar” i que ja s’està parlant amb entitats i veïns de diversos per recollir les seves necessitats i inquietuds.

Per últim, els candidats d’En Comú Podem han avançat que faran balanç del seu pacte amb el PSC durant el ple de ciutat que tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de juny al matí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.