Aprovat el cartipàs municipal amb els vots de PP i ECP

El cartipàs incorpora els compromisos adquirits amb aquestes dues formacions

L'Ajuntament ha aprovat aquest dimecres el cartipàs municipal, el que significa que ja estan establertes les àrees i responsabilitats dels regidors així com les retribucions dels edils i càrrecs eventuals. Aquest cartipàs s'ha tirat endavant gràcies als vots a favor d'ECP i PP, amb els quals el PSC ha arribat a uns acords bilaterals per tal de dur a terme algunes de les propostes d'aquests grups municipals.

Més info: El PSC estableix un acord de cartipàs amb el suport del PP i ECP

Rafa Güeto, del PSC, ha sigut l'encarregat de presentar aquest cartipàs i ha explicat que es tracta d'una proposta "pràcticament igual" a la del mandat anterior, amb la diferència que el sou d'alcaldia es redueix en un 5% i es queda en 70.000 € anuals i es passarà de tenir quatre assessors a un. Güeto també ha volgut agrair als grups municipals amb els quals han parlat (AUP, ECP, PP i ERC) que estiguessin disposats a dialogar, tot i que amb alguns no hagin arribat a una entesa.

Respecte a la reducció salarial d'alcaldia, Juan José Giner, portaveu del PP, ha sigut positiu i ha mencionat que amb aquesta mesura i amb la congelació dels sous dels regidors, el consistori s'estalvia 228.000€.

Marina Dolset, portaveu de l'AUP, ha titllat d'insuficient la baixada de sous i ha sentenciat que "aquests sous estan tres vegades per sobre del que cobra la gent a Rubí, després ens sorprenem quan veiem que la població està desconnectada de la política". A més, ha assegurat que ella mateixa renuncia a la totalitat del seu sou i la seva companya de partit, la regidora Esther Gómez, a la meitat.

En aquest mateix sentit s'ha expressat Nerea Andrés, portaveu de VOX, qui ha explicat que la reducció de la retribució de l'alcaldessa és "massa simbòlica" i ha criticat directament a la primera edil sentenciant que "no ha renunciat a aquest sou per fer un favor a la ciutadania, sinó per poder cobrar la retribució del càrrec com a diputada a la Diputació de Barcelona".

A banda de les retribucions, Xavier Corbera, portaveu d'ERC, s'ha mostrat molt crític amb la decisió del PSC d'aprovar aquest cartipàs gràcies a acords amb el PP, i també amb els Comuns per haver pactat, de nou, acords amb el PSC. "Vostès no només han facilitat el camí, sinó que han posat una catifa vermella a què avui aquest cartipàs s'aprovi amb aquells que pacten amb l'extrema dreta".

Andrés Medrano, d'En Comú Podem, ha defensat la seva entesa amb els socialistes i ha tornat a explicar que "blindar projectes", sobretot aquells que no disposaven de dotació econòmica, és primordial per poder tenir un "impacte real" a la ciutat. També ha destacat que en el document signat amb el PSC hi ha una clàusula de salvetat, el que significa que si algun pacte futur és ideològicament contrari als principis de la formació o menysté accions de govern fetes, l'acord establert es trencarà.

Per la seva banda, Toni Garcia, de Veïns per Rubí i Nerea Andrés, han lamentat que el PSC no s'hagi posat en contacte amb ells per arribar a acords o enteses que poguessin facilitar l'aprovació del cartipàs.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.