El PSC estableix un acord de cartipàs amb el suport del PP i ECP

El cartipàs del mandat 2023-2027 s'aprovarà aquest dimecres en un ple municipal extraordinari

Després de 10 dies des que es va celebrar el ple d'investidura i quasi un mes després de les eleccions, el Partit Socialista de Catalunya ha establert un acord de cartipàs amb el Partit Popular i En Comú Podem. Un cartipàs que s'aprovarà el dimecres 28 de juny en un ple extraordinari.

En conseqüència d'aquest acord, el PSC assumeix compromisos amb el PP i ECP. Així, s'ha acordat amb els comuns la creació del Servei de Memòria Democràtica, l'aprovació definitiva del projecte per a la construcció del centre de curta estada d'acollida d'animals de companyia perduts o abandonats; la posada en marxa del procés d'internalització de les escoles bressol i la creació d'una partida per al manteniment de centres escolars.

A més, part de les demandes que establien els comuns, i que els socialistes han acceptat, era "blindar" alguns dels projectes del mandat anterior que ja estaven aprovats o en procés, i que només necessitaven dotació econòmica. Així doncs, es mantenen els Habitatges de l'avinguda de Castellbisbal, la deixalleria Cova Solera, els Horts Urbans de Can Sant Joan, el refugi de gats i l'adequació del Torrent de les abelles.

ECP també exigia una rebaixa de 5% del sou de l'alcaldessa i passar de quatre assessors de govern a tres, i amb la condició de tenir les seves funcions molt ben limitades i definides. Així doncs, el salari de l'alcaldessa es queda en 70.000 euros anuals i es manté els sous de regidors delegats, dels portaveus, i el de la resta de regidors del Ple. Pel que fa als assessors, es quedaran en tres a dedicació completa i es mantindran les seves retribucions, així com les dels assessors dels grups municipals, que són set. També es mantenen les aportacions als grups municipals, de 1.425 euros al mes.

Més info: ECP demana reduir el nombre d'assessors i una baixada del sou de l'alcaldessa

A través de l'acord amb els populars, el govern es compromet a crear una oficina d'atenció als autònoms i autònomes, a impulsar un Pla de millora de llicències d'obres i activitats, a estudiar diferents projectes relacionats amb mobilitat i la possibilitat de crear un nou equipament residencial i a millorar les partides pressupostàries de les urbanitzacions i serveis socials. L'assumpció per part de l'alcaldessa de les competències en matèria de seguretat ciutadana també prové de l'acord amb els populars.

Durant la roda de premsa, la primera edil ha volgut agrair a totes les forces polítiques per haver estat obertes al diàleg durant aquestes setmanes de negociacions. "Vull agrair a les forces municipalistes que han estat a l'altura i han posat la ciutat al centre, també agraeixo a la resta de forces polítiques que han estat obertes al diàleg, tot i no haver arribat a un acord".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.