El PSC guanya les eleccions a Rubí i ERC continua com a cap de l'oposició

Ciutadans desapareix del Ple Municipal i Vox entra amb força

El Partit Socialista de Catalunya ha guanyat les eleccions a Rubí. Així i tot, han perdut un regidor i han passat de tenir el 33,2% del suport a tenir el 31,29%. Respecte a aquests resultats, Moisés Rodríguez, el segon de la llista de la formació, ha fet una valoració negativa. "El PSC ha guanyat les eleccions, però no estem contents perquè hem treballat molt en aquest projecte i no hem obtingut els resultats esperats".

Rodríguez també ha mencionat que estan "molt preocupats" per l'aparició de l'extrema dreta al plenari, "és preocupant perquè històricament Rubí ha sigut una ciutat d'esquerres i que ara agafi tanta força la dreta és una qüestió que ens hem de plantejar". En aquest sentit, ha explicat que si cal pactar ells parlaran amb tothom menys amb la dreta més radical.

El PSC a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Cedida

El PSC a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Cedida

ERC continua sent la segona força més votada i, per tant, continuen sent caps de l'oposició. Però tampoc han sigut uns resultats bons, ja que han passat de 7 a 5 edils i han perdut el 5,81% del suport respecte del 2019. "Em sap molt greu per l'oportunitat perduda, perquè tenim persones molt vàlides. Nosaltres seguirem picant pedra perquè la ciutat tiri endavant, mai hem fet una campanya com aquesta", ha declarat Xavi Corbera, candidat d'ERC.

Preguntat per possibles pactes, Corbera ha reiterat el que ha mantingut durant tota la campanya, que tenen un "compromís amb la ciutadania" i no pactaran amb el PSC en cap context.

ERC a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: E.L

ERC a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: E.L

Vox i PP entren a l'Ajuntament

Vox entra per primera vegada al ple amb tres regidors i un total de 2964 vots, el que suposa un 11% dels suports en aquestes eleccions, quatre vegades més que el 2019, on van obtenir 715 vots. De moment no han fet declaracions des de la formació.

El PP torna a tenir representació al plenari després que el 2019 es quedés a les portes d'entrar. La formació se situa ara amb dos regidors i es converteix en la quarta força amb el 8,69% dels vots, una xifra molt similar a la que va aconseguir al mandat 2015-2019.

Més info: Sorpasso de Vox i retorn del Partit Popular

Veïns i AUP guanyen un regidor

Veïns per Rubí, amb Toni García com a cap de llista, se situa en la cinquena posició amb el 7,97% dels vots. Per tant, passa de 2054 vots el 2019 a 2146 aquest 2023, augmentant així la seva representació al ple d'un regidor a dos.

Tot i ser uns resultats positius, García assegura que estan contents perquè han obtingut el segon regidor, però és una "alegria agredolça". "El PSC continuarà governant i ha entrat l'extrema dreta amb força, ara tenim un ple molt fragmentat i una sensació estranya que hem d'acabar de valorar", ha declarat el cap de la formació.

Veïns per Rubí a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Cedida

Veïns per Rubí a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Cedida

L'AUP aconsegueix també aquest segon regidor amb el 7,39% dels suports, el que significa un total de 1989 vots. Des del grup municipal s'han mostrat satisfets pels seus resultats, però lamenten que "el feixisme entri al ple de forma descarada" i celebren poder tenir dues regidores per poder "fer front" a l'extrema dreta. "Estarem als carrers i també dins de l'Ajuntament per combatre aquest feixisme", ha sentenciat Marina Dolset, cap de l'AUP.

A banda d'això, també han volgut agrair la confiança de la gent tot i ser un mandat que han descrit com a difícil amb una pandèmia pel mig i tenint només una sola regidora.

L'AUP a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Cedida

L'AUP a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Cedida

En Comú Podem perd el tercer regidor

La formació lila ha passat de 3378 vots el 2019 a 1964 en aquest 2023, el que suposa una pèrdua del 3,35% del suport. La valoració que han fet els comuns d'aquests resultats és que no estan satisfets i que entenien que havien estat capaços d'explicar la "feina feta en el govern", però no ha sigut així. 

Andrés Medrano, el cap de llista de la formació, ha explicat que la pèrdua de suport ha estat per molts factors, un d'ells el "factor marca, que no està en un moment de pujada". Medrano també assegura que el pacte amb el PSC ha sigut un altre dels motius que ha causat la seva davallada i els hi ha passat factura, "quan fas un pacte com aquest has d'assumir encerts i errades de tot un govern sent minoritari i això dificulta fer valdre la teva feina".

ECP a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Pablo Sanchez-Montañés

ECP a la seva seu durant l'escrutini de les eleccions del 28-M. FOTO: Pablo Sanchez-Montañés

Ciutadans, Junts, Valents i Som-hi es queden fora del ple

Ciutadans perd els tres regidors que tenia i es queda sense representació després de dos mandats. Aquest 28-M s'ha quedat amb només el 2,41% dels vots, un 8% menys que el 2019.

Més info: Caiguda de Ciutadans: Sense representació a l'Ajuntament

Junts Rubí s'ha quedat a les portes de tornar a tenir representació amb un 4,8% dels vots, ja que al 2019 tampoc ho van aconseguir. Valents i Som-hi, les dues candidatures que es presentaven per primer cop a Rubí, no han arribat a l'1% dels vots.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.