Arribar a un 15% d'habitatge social, entre les prioritats de Comuns-Sumar

La diputada d'En Comú Podem, Susana Segòvia, ha visitat Rubí per parlar d'un dels punts clau del seu programa: l'habitatge social

La diputada del Parlament Susana Segòvia ha visitat Rubí acompanyada del número 49 i regidor de Rubí, Jordi Arnaiz. En aquesta visita ha parlat d'un dels seus objectius, que és arribar al 15% d'habitatge social i crear una unitat d'atenció a les persones llogateres i als propietaris perquè sigui efectiva la regulació dels preus del lloguer.

Segovia assegura que tenir un mínim d'un 15% d'habitatge de protecció oficial hauria de ser una prioritat en els pressupostos de la Generalitat, ja que fins ara "no ha estat així". La seva postura és destinar recursos per fer una planificació per assolir aquest percentatge segons està previst al pla territorial de l'habitatge. A més, ha explicat que aposten sobretot pel lloguer. "Fins ara el que ha passat és que es posaven diners i sol públic per a habitatge de protecció oficial de compravenda; i quan passaven 30 o 40 anys aquests habitatges passaven al mercat, això no pot repetir-se", ha afegit la diputada.

Parlant de la nova llei de regulació del preu del lloguer que afecta Rubí, ha explicat que cal crear una unitat d'atenció a les persones llogateres i als propietaris que els expliqui quins són els seus drets i deures. "Perquè aquesta llei sigui efectiva s'han de posar mecanismes per fiscalitzar i garantir que s'aplica i evitar els fraus de llei".

La gent gran també és un dels sectors de la societat que més problemes tenen per accedir a l'habitatge i molts cops són els grans oblidats. En aquest sentit, Comuns-Sumar porten al seu programa la construcció d'habitatge social dotacional. "Això permetria que cada nucli familiar de gent gran tingues el seu habitatge propi amb la seva autonomia, però aquests espais tindrien recursos compartits com dinamització d'activitats, visites periòdiques d'atenció mèdica o acompanyament", ha conclòs Segovia.

Per la seva banda, Jordi Arnaiz ha remarcat la necessitat de crear més sòl públic i més finançament en una ciutat com Rubí, que forma part dels 140 municipis de mercat tensionat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.