L’AUP considera que les ajudes econòmiques a la infància de Rubí “són insuficients”

Segons el grup municipal, les escoles bressol públiques ofereixen només 910 places per a una població de més de 2.500 persones

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) anuncia que presentarà una moció en el pròxim ple municipal, previst per al dijous 9 de setembre, per demanar més recursos i serveis d’atenció a la petita infància de Rubí. 

Segons l'AUP, el Pla Local d’Infància contempla molt poques propostes per a la petita infància i "les escoles bressol públiques ofereixen només 910 places per a una població de més de 2.500 persones, i a més a través sobretot d’empreses externes". També destaquen que només hi ha tres espais familiars, i critiquen que un depengui de Càritas Diocesana i l'altre estigui externalitzat. També consideren que hi ha molt poca oferta extraescolar per a aquestes edats i les seves famílies, i pocs pocs recursos per a facilitar la conciliació o promoure la corresponsabilitat familiar. 

"A Rubí els serveis dirigits a la franja de 0 a 3 anys i a les seves famílies són escassos i, malgrat que l’Ajuntament no té les competències sobre alguns d’aquests recursos, depèn de la voluntat política o bé actuar-hi o bé negociar-los amb la Generalitat de forma contundent". 

La formació política explica que va proposar transformar les ajudes puntuals (econòmiques, d’alimentació, bolquers, etc.) per transferències econòmiques fixes a les famílies que estiguin per sota d’un nivell d’ingressos determinat, "per a fomentar l’autonomia de les famílies i descongestionar la burocràcia de serveis socials", el que anomenen fons d'infància

Insisteixen en la gestió directa de les escoles bressol municipals

Per tots aquest motius, demanaran en el pròxim ple municipal incorporar en el nou Pla Local d’Infància i Adolescència mesures destinades a la població de 0 a 3 anys, i insistiran en la gestió directa per part de l'Ajuntament de les escoles bressol públiques la ciutat, com La Lluna i Sol, Solet. "El càlcul dels costos i beneficis ha de tenir una visió àmplia que superi criteris purament economicistes", expliquen. 

També sol·licitaran ampliar els recursos destinats a la cura i desenvolupament de la primera infància, serveis de canguratge municipals i serveis de famílies col·laboradores; incrementar les activitats de lleure per a famílies amb infants de 0-3 anys; i, "iniciar el projecte pilot de fons d’infància durant el 2022, en coordinació amb la creació de la moneda local, per tal que aquest fons doni cobertura a les necessitats bàsiques de forma global tot fomentant l’autonomia personal i absorvint altres ajudes". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.