L'AUP demana una rebaixa dels sous per donar suport al cartipàs del PSC

La formació assegura que mantenir al PSC en minoria garantirà més incidència de l'oposició

Marina Dolset, portaveu del grup municipal de l'AUP, ha explicat en una roda de premsa que ja s'ha reunit amb les forces d'esquerra, ERC, PSC i ECP, i els ha traslladat la seva estratègia de mandat, que implica mantenir en minoria als socialistes el màxim de temps possible perquè "és la forma d'incidir més i arrossegar al PSC cap a propostes concretes d'esquerra".

Dolset ha destacat que en aquestes reunions amb la resta de partits ha demanat que es plantegin si realment volen donar estabilitat a un govern, ja que així, "el gran sempre s'acaba menjant al petit". En aquest sentit, l'AUP ha declinat la idea que van proposar els comuns de fer "un front d'esquerres" perquè per acceptar això, els socialistes haurien de fer passos per guanyar-se la confiança mínima. Així doncs, la formació ha mantingut que treballaran en una "oposició prepositiva i activa" com fins ara.

Més info: En Comú Podem Rubí proposa fer un front d'esquerres a la ciutat

Pel que fa a les seves exigències per aprovar el cartipàs, el primer que demanen és una baixada del 33% del sou en totes les partides, tant alcaldia com regidors de govern, portaveus de l'oposició o assessors. De fet, des del grup municipal volen directament l'eliminació total d'aquesta figura, però si no, limitar-la a les tasques i funcions més concretes i indispensables, on calgui un assessorament molt específic. Per exemple, en el desplegament del POUM, en la recuperació de serveis públics o l'establiment d'un pla de seguretat comunitària a Rubí.

Una baixada general dels costos de l'estructura política, segons explica l'AUP, generaria un estalvi de 488.000€ anuals, que servirien per aplicar polítiques socials a la ciutat com doblar el servei de violència masclista o aplicar el fons d'infància, entre d'altres.

Pel que fa a la negociació del pressupost municipal demanen un calendari concret i partides que garanteixin l'aplicació de les propostes que van presentar durant el mandat 2019-2023, com la moneda local, el fons d'infància o la municipalització de les escoles bressol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.