L’AUP demanarà canviar el sistema d’entrades per a espectacles culturals i de Festa Major

No volen que es repeteixi la controvèrsia dels Reis d’Orient

El grup municipal Alternativa d’Unitat Popular (AUP) presentarà una moció en el pròxim ple municipal del mes de maig per demanar equitat en el sistema d’entrades per als espectacles culturals i la Festa Major d’enguany.

El partit explica que un dels efectes de la Covid-19 és que l’accés als actes i espectacles es fa amb reserva prèvia i, normalment, per ordre d’inscripció. “En bona part dels esdeveniments les entrades queden esgotades en un termini relativament breu de temps. Un exemple fou arribada dels Reis Mags, que a més va suposar molta controvèrsia entre la ciutadania, i preveiem que pot passar el mateix en alguns dels actes de la Festa Major”, manifesten a través d’un comunicat.

En aquest sentit, l’AUP recorda les queixes que es van produir per l’exhauriment d’entrades en molt poc temps i pel mètode d’assignació d’aquestes per al concert en petit format del grup Amaral a La Sala el novembre de 2019.

El grup municipal creu que l’accés a espectacles a través d’internet pot incrementar les desigualtats a l’hora d’adquirir les entrades, ja que normalment els horaris en els que s’inicien les inscripcions faciliten la participació en concret de persones que per feina o altres raons poden connectar-se a determinades hores del dia.

A més, recorden que queden també excloses les persones amb dificultats per accedir als sistemes d’inscripció, “ja sigui pel grau de competència digital o per què tenen menor accés a la informació de les activitats que es publiciten eminentment a xarxes socials”.

També asseguren que sovint la rapidesa amb la que s’han de fer les reserves per a poder obtenir plaça pot provocar un increment de manques d’assistència posterior perquè la gent s’inscriu sense estar segura de poder assistir-hi però no es vol quedar sense plaça, el que després provoca places buides durant l’espectacle.

L’AUP també critica que en certs espectacles “es reserva una quantitat d’entrades que pot arribar a ser important per a càrrecs electes i familiars”. Consideren que ha d’haver-hi representació institucional de l’alcaldia o en qui delegui  per “no tota la resta de membres del ple municipal”, per la qual cosa demana que els regidors comprin l’entrada o s’inscriguin com la resta de la ciutadania.

Per tots aquests motius, el grup de Betlem Cañizar demanarà que les entrades es reparteixin per sorteig, un cop esgotat el termini d’inscripció, i no per ordre d’inscripció.

També que es puguin fer inscripcions de grup (determinant la quantitat màxima de persones) perquè que un cop fet el sorteig les amistats o famílies puguin anar juntes, i que el termini d’inscripció duri almenys una setmana completa, “sempre que sigui possible, i es faci una bona difusió dels espectacles”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.