L'AUP considera que la democràcia està en joc

Critiquen la intoxicació d’alguns mitjans de comunicació i el silenci del PSC Rubí

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí ha emès un comunicat on valora la sentència del Tribunal Suprem com una condemna judicial d’un fet polític i una mostra més de la incapacitat d’aquest Estat per resoldre el conflicte en l’espai de la negociació (...)”.

Segons la formació de Rubí, liderada per Betlem Cañizar, la sentència dels presos polítics anticipa “futures condemnes il·legítimes cap a altres activistes, com els companys membres de CDR empresonats a Madrid”.

L’AUP també critica la intoxicació d’alguns mitjans de comunicació i “la voluntat explícita d’alguns partits per (...) invisibilitzar la resposta popular a Catalunya”. En aquest sentit, el grup municipal manifesta la seva preocupació, especialment, pel silenci del partit majoritari en el govern de la ciutat, el PSC.

A l’AUP consideren que no cal ser independentista o sobiranista, “per manifestar la voluntat d’un govern per treballar en la defensa dels drets més bàsics de manifestació o expressió (...) Així ho han fet altres alcaldes i alcaldesses, i així ho esperem del govern de Rubí”.

Per a l’AUP actualment està en joc l’autodeterminació però també la democràcia.

La CUP convoca una trobada per plantejar propostes en l'escenari post-sentència

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet una crida pública “a tots els càrrecs electes de les forces democràtiques del país per trobar-se avui a les Cotxeres de Sants de Barcelona (19h)”.

L'objectiu de la trobada és la presentació i debat de propostes envers l'escenari polític post-sentència, “partint de la base que les institucions del país estan bloquejades econòmicament i amenaçades políticament per l'aplicació del 155, és a dir, anul·lades a la pràctica”.

La trobada intentarà que des de les institucions es generin moviments o espais que acompanyin la situació d'excepcionalitat que viu el país i donin suport a la mobilització popular permanent.