L’AUP elabora un mapa amb els punts negres del “Rubí trinxat”

Organitza sortides per l’entorn de la ciutat on hi ha abocadors, extractives i línies d’alta tensió

El grup municipal de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) informa que ha iniciat una campanya denominada “Rubí trinxat”, per denunciar les agressions al seu entorn natural amb el planejament de noves extractives, abocadors i línies d’alta tensió.

A més, des del partit consideren que els torrents de Rubí pateixen “una greu manca de manteniment i de canalització, a més de rebre abocaments il·legals”.

També recorden que hi ha extractives a la ciutat “que fa anys que funcionen sense cap mena de llicència”, i afegeixen “la mala planificació del verd urbà, les línies d’alta tensió de Can Fatjó, i unes infraestructures de mobilitat que generen contaminació acústica i atmosfèrica”. Alhora, critiquen que no existeixi un projecte clar d’integració paisatgística i ambiental de la riera, per evitar la fragmentació de la ciutat. "Tot i que la qualitat ambiental de la riera ha millorat en els últims anys, encara queda molta feina per fer: abocaments d'aigües residuals, presència d'espècies vegetals no autòctones, etc.", opinen des de l'AUP. 

Segons l’AUP, la ciutat “és un reflex de conflictes territorials com els abocadors o les torres d'alta tensió que tenen a veure amb un model econòmic insostenible, que malmet el territori. Els governs no estan posant les mesures per a fer un canvi de model”.

Per mostrar-ho, el grup municipal ha elaborat un mapa amb els punts negres de la ciutat on apareixen tots els abocadors, extractives, horts incontrolats, zones sense arbres i on s’especula amb el territori.

“A banda dels conflictes que ja teníem en cartera, cada dia sumem noves amenaces al nostre territori: la voluntat de l’Incasòl de recuperar l’activitat al camp de golf, l’obertura de l’abocador de Can Balasc, el projecte de nova extractiva a la serra de Can Riquer - i que suposa un perill perquè podria suposar la unió dels dos grans abocadors, Can Carreras i Can Balasc - o el projecte de línia d’alta tensió entre el Segrià i Rubí”.

Per aquest motiu, des del grup municipal expliquen que han organitzat dues sortides per l’entorn de la ciutat “perquè tothom pugui conèixer tot allò que ens volen trinxar i sensibilitzar per la seva preservació”.

La primera d’elles serà el pròxim 16 de maig. Se sortirà a les 9.30h de la porta de davant de l’escola Rivo Rubeo, i es recorrerà tota la zona afectada per abocadors, extractives i línies d’alta tensió.

La segona serà el diumenge 6 de juny a les 9.30h des de l’era de Ca n’Oriol, des d’on es repassaran els conflictes ambientals al camp de golf, projectes d’especulació urbanística i la problemàtica dels torrents del territori.

Les persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.