L’AUP no creu en els motius argumentats per treure el túnel de llum ni la pista de gel

Consideren que les instal·lacions mai han estat sostenibles

El grup municipal Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha emès un comunicat arran de la decisió de l’Ajuntament de Rubí de no instal·lar el túnel de llum ni la pista de gel aquest Nadal per raons de seguretat davant la pandèmia provocada per la Covid-19.

Més info: Rubí no tindrà ni túnel de llum ni pista de gel

Segons l’AUP, des del consistori han defensat que a L’Illa de la llum s’han fet servir llums led i per a la pista de gel s’ha utilitzat energia d’origen 100% renovable. “En qualsevol cas és impossible de justificar la sostenibilitat d’una pista de gel en clima mediterrani, enmig de l’escalfament global, quan el desembre del 2019 ni tan sols calia abric per a patinar en certes hores. És evident que l’acció més sostenible és aquella que no destina l’energia a activitats supèrflues”, apunten.  

Tanmateix, des del grup municipal encapçalat per Betlem Cañizar, expliquen que el dia abans d’anunciar l’Ajuntament aquesta decisió, “des de l’Alternativa d’Unitat Popular havíem iniciat una campanya a les xarxes socials per a promoure, precisament, la seva cancel·lació. Ara bé, les raons obeïen a una crítica que va més enllà de la salut i la seguretat”.

En aquest sentit, el partit municipal manifesta que l’any passat Rubí va fer-se coneguda a tot l’Estat per la seva elevada despesa en il·luminació nadalenca per habitant. “No es tracta de no decorar els carrers, de no il·luminar les festes. Es tracta de proporcionar la despesa a la situació i el context econòmic. I també, i això és molt rellevant, de repartir-la pels diferents barris i eixos comercials de la ciutat. Sabem que, a la pràctica, la inversió es concentra en el centre de la ciutat, i oblida barris i altres eixos comercials”. 

Per últim, l’AUP assegura que continua amb la campanya #essencials que van engegar el mes de març, “amb l’objectiu d’incrementar les polítiques que contribueixin a pal·liar la crisi, però també a invertir en un futur sostenible (...) que ens allunyi de successives crisis futures”.  

Les propostes que anunciaran en els pròxims dies inclouen la creació d’un fons d’urgències socials o d’infància, la limitació de les noves grans superfícies comercials que es puguin obrir en el municipi, o la implantació urgent d’accions incloses en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.