L'AUP considera que el nou sistema de recollida porta a porta és "absolutament insuficient"

El grup municipal fa balanç del mandat i anuncia que ja ha presentat al·legacions contra les noves línies d'alta tensió

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha fet balanç dels 30 mesos de mandat i ha assenyalat que el seu grup municipal ha presentat al ple municipal 44 mocions sobre territori, transparència, assumptes d'àmbit social, etc. "El que ens sembla significatiu és que la meitat d'aquestes propostes són votades per Junta de Govern o per unanimitat de tots els grups. Estem satisfetes de la tasca feta i de la capacitat de poder fer una proposta practicable i en un curt termini. Ara falta que les tirin endavant" ha declarat la seva portaveu, Betlem Cañizar

Cañizar també ha recordat que en aquest mandat hi ha un govern de coalició format per PSC i ECP, que té majoria absoluta i "pot aprovar tot el que vulgui", però considera que, tot i això, "estem aconseguint col·locar molts temes sobre la taula", i s'ha referit a l'articulat de la nova Sindicatura de Greuges, que assegura que és molt similar al que va elaborar el seu partit. 

D'altra banda, Marina Dolcet, membre de l'AUP, també ha recordat que la regidora de l'AUP retorna mensualment 750 mensuals, i una gran part es destinen a sostenir "una alternativa" política, d'oci, i de trobada social, com és el local del CRAC i a fer aportacions per finançar l'advocat de la Plataforma Rubí sense Abocadors, el Sindicat de l'Habitatge, o les activitats del 8 de Març. "En una època d'apatia general per la política, també alimentada pel covid, pensem que a l'AUP ens dediquem a millorar Rubí i les propostes estan centrades a la ciutat, no són un brindis al sol (...) Ens paguen per fiscalitzar però també per proposar, la ciutadania està cansada de crítiques sense propostes". 

Des de l'AUP han explicat que la reducció dels sous dels càrrecs electes o fiscalitzar els viatges institucionals dels membres de govern, "per acabar amb el clientelisme del PSC", són altres dos dels cavalls de batalla de la formació, juntament amb la millora de les condicions laborals de les treballadores de les escoles bressol o controlar l'activitat de les extractives i abocadors, entre d'altres. 

Més info: El ple municipal aprova tancar o traslladar les activitats paral·leles de l’abocador de Can Carreras

Pel que fa a la implantació del nou sistema porta a porta de recollida residus, la portaveu de l'AUP considera que és "parcial i tímida, absolutament insuficient". Cañizar ha explicat que "estem al 37% de recollida selectiva a Rubí i hauríem d'estar ja al 50%", i ha demanat una "aposta valenta" i posar aquest sistema de recollida de residus per afavorir el reciclatge a barris i urbanitzacions. "Portem un endarreriment de fa molts anys".

Respecte a les noves línies d'alta tensió, l'AUP ha explicat que ja han realitzat al·legacions a les línies projectades per Forestalia i treballen en coordinació amb les poblacions d'Ullastrell i Castellbisbal i Rubí "per fer una campanya conjunta de denúncia i per acabar d'esbrinar quines són aquestes línies que venen, el seu calendari i com ens afecten". 

En referència a l'ambient de precampanya existent, i tenint en compte que les eleccions municipals seran l'any vinent, Betlem Cañizar ha assegurat que "la nostra precampanya és treballar i que la gent ens conegui i valori". 

Per últim, l'AUP ha avançat que treballa en noves iniciatives d'espais i activitats d'oci juvenil que siguin una alternativa als 'botellons', així com una moció de memòria històrica relacionada amb el paper de la dona i la pèrdua de patrimoni a la masia de Cal Met Lleó, on s'ha destruït el safareig recentment. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.