L'AUP presenta diferents propostes per a la Zona de Baixes Emissions

Més participació ciutadana, ampliar l'àmbit d'aplicació i l'horari de restricció del trànsit són algunes de les propostes

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) ha presentat 7 al·legacions a la proposta de Zona de Baixes Emissions (ZBE) que va fer el govern al mes de desembre. Una proposta que la portaveu de l'AUP, Marina Dolset, ja deia en una entrevista al TOT que arribava "tard i malament".

Des de la formació expliquen que en el projecte hi ha una "mancança important" de participació d'alguns agents rellevant en l'elaboració del text i demanen aturar la implementació de la ZBE tal com ha estat dissenyada, així com realitzar una taula de treball conjunta amb tots aquells que siguin importants.

També asseguren que les emissions no es redueixen de manera significativa, per la qual cosa es tracta d'un projecte "ineficaç" demanen estudiar possibles alternatives, com la ZBE implementada a Pontevedra. Altres punts que remarquen que falta és que no va acompanyada d'una memòria d'impacte ambiental ni d'un pla per reforçar el transport públic, per aquest últim punt volen que es destini una part de la subvenció de 500.000€.

A més, veuen la necessitat d'ampliar l'àmbit d'aplicació i l'horari de restricció del trànsit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.