L’AUP presentarà una moció per promocionar les activitats extraescolars

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí proposarà en el ple municipal la promoció de les activitats extraescolars en la infància i adolescència

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí ha emès un comunicat en el que informa que en el ple municipal d’aquest dijous 27 plantejarà una moció per promocionar les activitats extraescolars en la infància i adolescència a la ciutat amb l’objectiu de reduir la desigualtat i l’exclusió social.

Segons expliquen des del grup municipal, un estudi del Síndic de Greuges de Catalunya del 2014 denunciava que l’accés desigual al lleure educatiu era el causant de les principals diferències d’oportunitats educatives. 

En aquest sentit, des de l’AUP asseguren que a Rubí hi ha un nombre important de famílies que tenen dificultats per costejar activitats com les extraescolars. “Segons les dades facilitades per la regidoria d’Educació, l’any 2019 l’Ajuntament va ofertar aproximadament 3.300 places d’activitats extraescolars i de lleure educatiu i esportiu. Si tenim en compte les dades de població infantil (que és d’unes 15.000 persones segons dades del Padró), aquesta xifra suposa un 15% de la població entre 3 i 18 anys de Rubí”.

Per aquest motiu, consideren que cal realitzar un diagnòstic previ de les necessitats reals i posar en marxa durant el 2020-2021 els acords del Pla Local d’Infància i Adolescència en matèria d’activitats extraescolars.

“Queden per cobrir moltes altres situacions amb necessitats on també cal  oferir un nivell de seguiment adequat i garantir el dret d’accés a recursos que complementen el desenvolupament global de l'infant o jove”.

Tanmateix, sol·licitaran adherir-se a l’Aliança municipal 360º que impulsa la Diputació de Barcelona i altres organismes del sector educatiu per impulsar els acords que se'n desprenguin, entre altres accions.