L’AUP proposa que el pont de Sant Joan sigui d'ús per a vianants

L’Alternativa d’Unitat Popular planteja aprofitar les obres actuals per eliminar un dels dos sentits de circulació o vianalitzar el pont de Sant Joan completament

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí informa que ha demanat a l’Ajuntament dades relatives a les afectacions del trànsit ocasionades pel tall del pont del carrer sant Joan amb l’objectiu de “valorar la viabilitat d’una proposta per a vianalitzar el pont, aprofitant les obres actuals”. 

La seva portaveu, Betlem Cañizar, ha presentat al regidor de planejament urbà i mobilitat de l’Ajuntament, Rafael Güeto, una proposta de modificació en les obres del pont del carrer Sant Joan, que planteja deixar una de les voreres del pont a la mateixa alçada de la calçada i convertir el pont en sentit únic per la circulació motoritzada, o bé “vianalitzar-lo completament”. 

Proposta actual. FONT: AUP

L’AUP considera que l'eliminació d’un dels dos sentits de circulació disminuiria els riscos d'atropellament de vianants i reduiria substancialment els nivells de contaminació en una de les zones més denses de la ciutat, amb major afluència de vianants i menors en hores lectives. “Cal tenir en compte que la vorera que s’ha previst en sentit oest, per les mateixes limitacions del pont, queda lluny dels 1,80 metres que descriu la normativa vigent d’accessibilitat”

Proposta nova. FONT: AUP

També opinen que facilitaria a més la connexió entre les zones de vianants de la zona centre i el barri de Can Fatjó, “creant un passeig continu fins a l’avinguda Castellbisbal fent més atractiu, d’aquesta manera, el desplaçament a peu, i dissuadint de l’ús del cotxe quan aquest no sigui estrictament necessari”.  

Segons informen des de l’AUP, el govern municipal s’ha mostrat receptiu a estudiar les possibilitats de la proposta plantejada per l’AUP, que ha comptat amb el suport d’un enginyer de camins. Segons l’informe tècnic que ha redactat aquest últim, el canvi no hauria de suposar cap sobrecost per l'obra ni cap augment de termini, i en cap cas superaria l'1 % del pressupost actual”.

 

 

 

Més informació