L'AUP proposa una zona pedalable i passejable que connecti el centre de Rubí amb el Pinar

També sol·licitaran la conversió de la carretera comarcal, des del barri de Can Vallhonrat, en una via urbana

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí presentarà una moció en el pròxim ple municipal on demanarà l'adequació d'una zona passejable i pedalable que connecti el nucli urbà i el barri del Pinar, passant pel cementiri, el tanatori, els polígons industrials de La Bastida i Can Rosés fins arribar a les zones verdes de Sant Feliuet i per damunt del barri de Can Rosés i Ca n'Oriol.

La formació municipal recorda que aquest barri és l'únic que, urbanísticament, està segregat de la ciutat. "Es tracta d'un tram de més de 1.400 metres de la C-1413 que connectaria amb qualitat humana i ambiental dos polígons industrials (La Bastida i Can Rosés) en els quals treballen molts rubinencs, que hi podrien arribar a peu o en vehicles de mobilitat personal sense posar en risc la seva integritat física (...) No podem oblidar tampoc que a La Bastida existeixen també locals d’oci nocturn amb una important afluència de gent jove i adulta. ", expliquen a través d'un comunicat. 

En aquest sentit, el partit fa referència a l'Associació Bici Baix Llobregat, entitat que assenyala la impossibilitat d'anar al cementiri de Rubí a peu o amb bicicleta, ja que "s'hi juga la vida travessant dues rotondes sense pas de zebra elevat ni polsador de semàfor. I després hi ha un pont sense un pas segregat per a vianants ni per anar-hi amb bicicleta."

És per aquests motius, que des de l'AUP proposaran un redisseny d'aquesta zona que tingui en compte la participació dels veïns del barri d'El Pinar i alhora iniciar negociacions amb les administracions competents per dur a terme les millores necessàries (voreres, il·luminació, alineacions arbrades, suficients passos de vianants, carrils bici i VMP i accessibilitat en tot el tram). 

A més, sol·licitaran la conversió de la C-1413, des de Can Vallhonrat fins al barri del Pinar, en un carrer de tipologia urbana, "en línia amb les demandes de veïnat i col·lectius de la ciutat", i allargar més enllà de les 22 h el servei de bus urbà, o bé cercar solucions alternatives de transport públic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació