Carrizosa denuncia la concentració d’abocadors a Rubí

També critica el pas constant de camions a les instal·lacions clausurades de Can Carreras

El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha visitat aquest matí les instal·lacions del futur abocador de Can Balasc, juntament amb el portaveu municipal del partit, Roberto Martín, i membres de la Plataforma Rubí sense Abocadors.

Davant l’escola Rivo Rubeo, el portaveu de Ciutadans ha criticat que a Catalunya “hi hagi cent abocadors, tres dels quals estan concentrats a Rubí” i ha mencionat la problemàtica de l’Institut JV Foix, situat molt a prop de l’abocador de Can Carreras i que durant anys ha patit les males olors que desprenia la instal·lació, ara clausurada.

"La ciutat de Catalunya que més abocadors concentra"

“Ara s’està construint un nou abocador a Can Balasc, molt a prop de nuclis urbans i d’aquest centre educatiu. Ja està bé que per part de la Generalitat, i també per la passivitat de l’Ajuntament, s’estigui consentint que Rubí sigui la ciutat de Catalunya que més abocadors concentra”.

Carrizosa també ha denunciat que no s’està respectant ni el medi ambient ni el veïnat. “Hem vist les excavacions que s’estan portant a terme i que afecten al paisatge i és incomprensible com el tàndem Ajuntament i Generalitat no està protegint la ciutadania”.

Carrizosa, Martín i membres de la Plataforma Rubí sense Abocadors. FOTO: Cedida

Carrizosa, Martín i membres de la Plataforma Rubí sense Abocadors. FOTO: Cedida

Camions que causen "soroll i pols"

El portaveu taronja ha manifestat que “la gent sap aquí que pateix i seguirà patint les molèsties amb la infinitat de camions que desfilen per aquests camins, causant sorolls i pols”, en al·lusió als vehicles que diàriament es desplacen fins a Can Carreras. En aquest sentit, Carrizosa ha assegurat que la seva formació continuarà lluitant de forma local contra aquesta “injustícia que pateixen els veïns i determinats barris de Rubí”, que afecten als escolars que estudien a prop d’aquestes instal·lacions.

“Seguirem reivindicant que l’Ajuntament es faci fort en defensa dels veïns i no d’aquestes empreses que continuen obtenint llicències que després tampoc s’executen en els seus mateixos termes”.

Carrizosa també ha aprofitat per recordar l’esforç de veïns i entitats com la Plataforma Rubí sense Abocadors, “que porten dècades lluitant en favor del veïnat" i que, segons li han fet saber, s'estan produïnt "múltiples irregularitats, tant en les concessions com en l’ús d’aquests abocadors, que no estan respectant la normativa actual”.

Per aquest motiu, el líder de Ciutadans a Catalunya ha anunciat que impulsaran al Parlament una iniciativa legislativa perquè no es repeteixi la situació de Rubí a cap altre municipi de Catalunya i ha fet una crida a tots els partits polítics que es vulguin unir “perquè la injustícia que pateix Rubí no es continuï perpetrant i que tots els abocadors que s’hagin d’autoritzar compleixin estrictament amb la legalitat, tant en la fase d’atorgament de llicències com en la d’explotació”.

D’altra banda, el portaveu municipal, Roberto Martín, ha assegurat que la solució a la situació actual passa per seguir donant suport a la Plataforma, “que són els que han liderat la lluita” i des del consistori “fiscalitzar qualsevol moviment administratiu i ser suficientment hàbils per poder-lo rebatre si no s’està complint amb la normativa vigent”.

Martín ha criticat que als grups municipals no se’ls informa adequadament en temps ni forma dels canvis que succeeixen en relació amb aquesta mena d'instal·lacions. “Això passa també amb la Plataforma. Sol·licitem, i així ho farem saber en el pròxim ple, que el nostre grup i la resta estiguem informats de tot el que passi en relació amb els abocadors a la ciutat”.

Paràlisi política i fuga d'empreses a Catalunya

El líder de Cs al Parlament, també ha aprofitat la visita a Rubí per assegurar que la falta de Govern en plenes funcions a Catalunya propicia el trasllat de companyies a altres territoris. "Aquesta inestabilitat jurídica fa que les empreses se'n vagin. Catalunya és la comunitat autònoma que més empreses ha perdut", ha afirmat.

Carrizosa ha denunciat el que considera "absoluta suspensió de l'activitat" a Catalunya i ho ha atribuït al fet que ERC i JxCat "no es posen d'acord" sobre quin paper ha de tenir l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i sobre el repartiment de càrrecs del nou Govern. A més, ha alertat que aquesta situació posa en perill la recuperació econòmica i els fons europeus.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.