El Parlament aprova una proposta de resolució de Ciutadans per al nou edifici de l'Escola del Bosc

S’ha aprovat una proposta de resolució de Ciutadans al Parlament en la qual JxCAT i ERC s'han abstingut

Ciutadans (Cs) assegura que l'Escola del Bosc de Rubí tindrà un nou edifici, amb tots els seus equipaments, per a l'inici del curs 2020-2021, gràcies a l'aprovació d'una proposta de resolució del grup parlamentari de Cs presentada aquest dijous.

La diputada rubinenca, Sonia Sierra, ha recordat que els alumnes de l’Escola del Bosc fa una dècada que estudien en barracons, “tot i que la passada primavera la Generalitat i l'Ajuntament es van comprometre a solucionar el problema”.

La iniciativa de Cs contempla també la inclusió del projecte en el Pla d'Infraestructures Educatives i potenciar la coordinació entre els diferents departaments del Govern implicats i el consistori perquè durant el tercer trimestre d'aquest any estiguin redactats tots els estudis i projectes necessaris.

Sonia Sierra ha criticat durant la seva intervenció "l'incompliment" del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló (ERC), i de l'alcaldessa, Ana María Martínez (PSC). “Fa uns mesos, tots dos es van comprometre a solucionar d'una vegada el problema perquè hi havia dues campanyes electorals per davant, però passades les eleccions generals i municipals s'han oblidat de les seves promeses i continuem exactament igual que fa deu anys", ha declarat.

La diputada de la formació també ha acusat JuntsxCAT i a ERC de "rebaixar sistemàticament en les seves esmenes els mínims que porten les propostes de resolució de Cs" i ha advertit que "el que estan dient ara no és el que deien en campanya electoral als rubinencs”.

D’altra banda, Ana María Martínez ha estat preguntada per aquesta qüestió i ha declarat que Ciutadans ha fet una proposta quan aquest tema ja estava resolt, referint-se al conveni que s’està treballant entre l’Ajuntament de Rubí i la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, per la qual cosa “té molt poc mèrit”.

Segons l’alcaldessa, des de la Generalitat es va admetre que hi havia un problema pressupostari i per solucionar aquests problemes de finançament, l’Ajuntament està disposat a avançar aquests diners i "des d’aquest moment s’està treballant per assumir el cost del projecte". Martínez ha assegurat que recentment es va reunir amb el conseller d’Ensenyament, qui està treballant en aquest conveni de col·laboració i des del consistori s’estan efectuant les gestions necessàries per destinar aquesta partida de diners a la nova escola. 

L’alcaldessa ha recordat que amb obres de l’Administració pública els projectes s’han de licitar prèviament, i ha reconegut que el conveni amb el departament d’Ensenyament per dur a terme el projecte de la nova escola “va molt lent”. Tanmateix, Martínez dubta dels terminis de finalització del nou edifici que ha anunciat Ciutadans, tenint en compte que s’ha de fer un concurs públic i la redacció del projecte d’obres.