Ciutadans de Rubí demanarà l'eliminació de la zona blava per reconvertir-la en taronja

L’aparcament és un dels principals problemes de la ciutadania de Rubí segons la formació política

Ciutadans de Rubí ha anunciat que presentaran una moció en el proper Ple municipal del 26 de setembre per demanar l’eliminació de la zona blava, la seva reconversió en zona de rotació gratuïta i l’eliminació de places d’aparcament reservades a càrrecs electes.

Segons la formació política, liderada per Roberto Martín, els últims resultats de les enquestes de satisfacció de la ciutat realitzades pel consistori indiquen que l'aparcament és un dels principals problemes de la ciutadania de Rubí.

Tanmateix, asseguren que  les places d'aparcament són cada vegada més escasses i la dificultat  per accedir al centre o als barris de Rubí per realitzar compres o altres tasques quotidianes s'agreuja cada cop més per als veïns i veïnes de la ciutat.

Per aquest motiu, Cs de Rubí demanarà que s'iniciïn les negociacions i els tràmits pertinents, en un termini màxim de sis mesos, per a la reconversió de les places d'aparcament de zona blava a zona taronja. També volen que s’explori la possibilitat que sigui la mateixa empresa adjudicatària del servei qui controli la rotació d'aquestes zones.

Ciutadans vol que s'estudiï l'ampliació horària en les zones taronja a tres hores, per tal de garantir que les persones usuàries compten amb temps suficient per fer les seves compres o gestions diàries.

Per últim, sol·licitaran que s'eliminin les places reservades destinades a regidors i assessors reconvertint-les en zones d'aparcament lliures i gratuïtes per al ciutadà, i que s'iniciï la prospecció d'espais per a la construcció d'un nou aparcament municipal de forma urgent.