La Comissió de Salut del Parlament rebutja posar fi al concert amb Mútua Terrassa

Tampoc ha tirat endavant la proposta de Ciutadans per construir l’Hospital Vicenç Ferrer a Rubí

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous retirar el concert a MútuaTerrassa i que l’atenció sanitària al Vallès Occidental passi a ser de titularitat totalment pública, una proposta de resolució presentada per la CUP i En Comú Podem (ECP), a partir de les entitats en defensa de la sanitat pública.

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha fet referència a les més de 4.000 signatures que va recollir la Plataforma Rubí Sanitat i el Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí, i a la moció que es va aprovar en el ple municipal on es demanava al CatSalut no renovar el contracte amb Mútua Terrassa, tal com ha avançat el Diari de Terrassa

Per part dels comuns, la iniciativa ha estat defensada per la diputada Núria Lozano i ha comptat amb la presència de representants de la Marea Blanca, així com dels alcaldables d’ECP a Terrassa i Sant Cugat, Agnès Petit i Ramon Gutiérrez, així com la número 2 de Rubí, Ànnia Garcia. "La gestió de la Mútua de Terrassa es fa amb greu opacitat, sense control dels recursos públics, tant de professionals com de material, que es desvien a la privada. Hi ha personal sanitari contractat i pagat pel sector públic que actua durant el seu horari laboral també a la privada", han explicat a través d'un comunicat els comuns. 

La proposta per realitzar els tràmits pertinents perquè l’atenció sanitària de Terrassa i la seva àrea d’influència sigui de titularitat totalment pública ha estat rebutjada, amb els vots a favor dels proposants i quinze en contra. No obstant això, el punt que demanava que el CatSalut aportés els recursos extraordinaris per corregir, en un termini màxim de sis mesos, la desviació respecte a la mitjana general de Catalunya de les llistes d’espera de Terrassa i comarca, ha estat aprovat amb cinc vots a favor i dotze abstencions.

Tampoc ha tirat endavant la proposta de Ciutadans per construir l’Hospital Vicenç Ferrer a Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.