En Comú Podem Rubí, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat

També demanaran, en una moció conjunta amb el PSC, que torni la presencialitat en els centres d’atenció primària de la ciutat

El grup municipal En Comú Podem, partit que forma part de l’equip del govern amb el PSC, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa les dues mocions que presentarà en el ple municipal de dijous, donat que el de d’agost no es va celebrar.

La primera de les mocions està relacionada amb un tema que ha ocupat diversos titulars aquest estiu i té a veure amb l’ampliació de l’aeroport del Prat i la construcció d’una tercera pista que envairia l’entorn de La Ricarda, inclòs en la Xarxa Natura 2000.

Ànnia García, portaveu de la formació municipal, ha assegurat que l’ampliació de l’aeroport català plantejada per AENA, i que compta amb l’aval del govern central socialista i Junts per Catalunya, “mossega” un espai natural que es van desenvolupar a partir del pla de protecció del Delta del Llobregat dels anys 90.

“No té cap sentit fer aquest tipus de proposta, i més afectant i destruint espais verds i naturals que no es poden reposar en cap altre lloc”, ha dit la regidora dels comuns, que també s’ha referit a les últimes declaracions de l’alcaldessa de Barcelona.

Ada Colau ha alertat que, si es porta a terme l’ampliació, d'acord amb els mateixos càlculs d’AENA, hi haurà un increment notable en el trànsit d'usuaris, que es veurà reflectit en un augment del CO2 a l'aire d'entre un 60 i 70%, "en un moment de crisi climàtica". 

En aquest sentit, Ànnia García ha manifestat que no és només una qüestió mediambiental, si no que “aprofundeix en un model de turisme de masses”, que provocaria també un increment en el trànsit de creuers i major ocupació hotelera.

“Proposem alternatives i aprofitar altres infraestructures com l’aeroport de Girona o Reus, invertit en rodalies i en comunicacions internes”, ha recalcat la portaveu d’En Comú Podem, qui ha recordat que el partit farà una manifestació “unitària” per protestar contra l’ampliació del Prat, prevista per al 19 de setembre.

Respecte els diferents posicionaments que tenen els socis de govern central, PSOE i Podemos, en aquesta qüestió, des de la formació municipal han assegurat que “no obrirà cap crisi de govern” a la ciutat i han apel·lat a la política justament per tractar les divergències entre partits.

Recuperar l'atenció presencial en els centres de primària de la ciutat

D’altra banda, els comuns també sol·licitaran en una moció conjunta amb el PSC, que retorni l’activitat presencial als centres d’atenció primària de la ciutat, molt reduïda des de l’esclat del coronavirus.

“Sembla que sigui la pandèmia una excusa o coartada que provoca un allunyament del professional sanitari del pacient, una falsa tecnificació del sistema, una desprotecció de part de la població i, i en general, un deteriorament de la salut”, ha explicat Andrés Medrano, regidor d’En Comú Podem Rubí.

De la mateixa manera, Medrano ha fet èmfasi en el “procés d’empatia”, necessari en qualsevol reconeixement mèdic o entrevista clínica per aconseguir la curació del pacient, i “que el professional pugui detectar allò que el pacient no diu”, la qual cosa és molt més difícil de saber si el contacte és només telefònic.

Andrés Medrano ha recordat que “és absurd” saturar els CAP per algunes gestions, com la renovació de receptes, que es poden fer forma telemàtica però, pel que fa a la consulta clínica, ha assegurat que “és molt contraproduent” que no hi ha hagi la mateixa atenció presencial prepandèmia en els tres centres de primària de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.