Cues per autoinculpar-se al jutjat de guàrdia de Rubí en contra de la sentència

Una norantena de persones han respost a la crida d’Òmnium Cultural de Rubí i han anat al jutjat de guàrdia per autoinculpar-se com a protesta per la sentència

Avui era el dia assenyalat per Òmnium Cultural per anar als jutjats de Rubí per autoinculpar-se en protesta per la sentència del Tribunal Suprem, que ha condemnat a diversos líders independentistes penes de presó d’entre 9 i 13 anys.

A la crida de l’entitat catalanista han respost prop d’una norantena de persones, que han fet cua al jutjat de guàrdia de la ciutat a partir de les 10 h del matí. Martí Pujol, portaveu d’Òmnium Cultural de Rubí, ha recordat que la d’avui és una jornada que s’ha repetit en altres ciutats de Catalunya, com la de Terrassa, Sant Cugat i Castellbisbal i que també s’ha dut a terme  prèviament a la ciutat de la justícia de l’Hospitalet.

A efectes legals, Martí Pujol ha reconegut que les conseqüències d’aquesta acció són incertes. “No podem preveure la decisió del poder judicial. Ja hem vist el que ha passat, desgraciadament, amb el procés, però els ciutadans tenen dret a fer una actuació d’aquestes característiques”.  

Martí Pujol, portaveu d'Òmnium Cultural a Rubí, davants del mitjans de comunicació locals. FOTO: Cedida

En aquest sentit, Pujol admet que el jutge podria citar a algunes persones que s’han autoinculpat “però entenem i desitgem que no podrà provocar cap prejudici a les persones, només faltaria això. Si hi hagués cap conseqüència legal o penal tindrien tot el suport jurídic i de la maquinària d’Òmnium Cultural”.

Martí Pujol també ha explicat la mecànica de l’autoinculpació mitjançant un imprès que es queda el jutjat i un altre l’interessat en el registre d’entrada de documents prèvia identificació de la persona que ho presenta. “Entenem que amb aquesta acció també exercim els nostres drets a nivell judicial”.

Pel que fa al nombre total de persones que s’han autoinculpat a diferents municipis catalans, Pujol ha assegurat que serien moltes més si, segons informacions rebudes, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no hagués posat un límit de 25 per jutjat. “Al cap d’una estona se’ns ha dit que podien ser 35. Cal tenir en compte però que, tenint els impresos, això d’avui es pot fer cada dia en qualsevol jutjat de guàrdia", ha afegit.

Més informació