La CUP assegura que cal fer un gir a l'esquerra amb una proposta independentista

Les CUP del Vallès Occidental veuen l'acord del Govern amb els comuns com una "estratègia de màrqueting" prèvia a les eleccions municipals

Aquest dissabte ha tingut lloc al Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC), un acte de les CUP del Vallès Occidental en el marc de la campanya 'Un país en marxa'. En aquesta jornada han debatut la seva estratègia política de cara a les eleccions municipals i com millorar la situació de crisi social i política actual.


L'acte ha comptat amb la participació dels diputats Xavier Pellicer i Maria Sirvent. També ha estat present la Marina Dolset, cap de llista de l'AUP per Rubí i altres persones que encapçalen les llistes de les candidatures d'unitat popular de diversos municipis del Vallès Occidental.


Durant la jornada, Pellicer ha afirmat que en un moment de crisi brutal com la que estem vivint ara, fa falta "activar la mobilització i l'organització popular" per aconseguir fer un gir a l'esquerra amb una proposta independentista i millorar les condicions de vida de la gent.


La CUP assegura que tant el govern estatal com els governs autonòmics no estan donant resposta a les necessitats de la gent i ha emmarcat l'acord pels pressupostos del Govern amb els comuns en una "estratègia de màrqueting" prèvia a les eleccions municipals. El portaveu de la formació ha denunciat que l'entesa pels comptes "no aporta cap gir a l'esquerra, cap transformació ni cap reversió de les privatitzacions". Pellicer ha lamentat que el Govern "ha renunciat a fer polítiques d'esquerra" i "ha fet seva l'agenda de la patronal i del retrobament".


També ha acusat l'executiu de Pere Aragonès de "vendre acords que poden perjudicar a una majoria de la gent", en referència al delicte de desordres públics agreujats.


El portaveu assegura que des del govern autonòmic s'està intentant normalitzar la relació amb un estat en què en cap cas permet una "solució política o democràtica al conflicte independentista". "No hi ha reforma de la constitució possible que doni marge per fer un referèndum en el marc de la legislació de l'estat espanyol. El que s'ha de fer és començar a plantejar com generem les condicions per tornar a avançar cap a un referèndum", ha esmentat Pellicer. El diputat ha reiterat que les condicions es generen des de la "mobilització i organització popular".


Per acabar, Xavier Pellicer ha volgut recordar el Brian Rios i la seva família, amb el que també ha denunciat l'opacitat amb la qual s'ha tractat el tema des de les institucions públiques.


Assemblea de les CUP de la comarca a Rubí


En l'última assemblea que ha realitzat la formació, han arribat a la conclusió que s'estan plantejant aquestes candidatures que volen portar a les municipals no com un objectiu electoral, sinó com "un punt de sortida" perquè després d'una situació de crisi com aquesta puguin fer autocrítica "d'allò que han fet bé i allò que no han fet tan bé".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.