El dispositiu de seguretat de Los 40 s'incorpora a l'ordre del dia del ple municipal ordinari

La sessió plenària també aprovarà el contracte de transport públic de la ciutat o la redacció del pla de renaturalització de la riera

Aquest dijous, el primer tinent d'alcaldia, Moisés Rodríguez, i el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, han explicat en roda de premsa els principals punts que es tractaran en el ple municipal ordinari corresponent al mes d'abril, que tindrà lloc avui a les 17 h. A més, han anunciat que s'afegeix en l'ordre del dia, per urgència, el dispositiu de seguretat desplegat en el macroconcert de Los 40 Primavera Pop.

Cal recordar que ja hi ha convocat un ple extraordinari aquest dijous a les 23 h, forçat per Esquerra Republicana, que ha criticat l'hora en la qual el govern municipal, format per PSC i En Comú Podem, han fixat aquesta sessió extraordinària i considera que és "una falta de respecte" cap a la ciutadania i els treballadors municipals i de la corporació que l'han de cobrir.

Més info: Esquerra considera un menyspreu convocar un ple sobre la seguretat de Los 40 a les 23 h

Segons el primer tinent d'alcaldia però, no caldrà esperar-se al ple extraordinari per tractar aquest assumpte, ja que s'incorporarà en el ple ordinari per urgència, un cop acabi la part resolutiva. Rodríguez ha assegurat que no hi havia necessitat de convocar un ple extraordinari, tal com ha demanat Esquerra, ja que es va exposar el pla d'autoprotecció desenvolupat en el macroconcert en Junta de Portaveus, es van fer trucades personals i també es va fer arribar un informe per escrit. Segons el socialista, que els republicans demanessin un ple extraordinari va agafar "per sorpresa" la resta de partits i posa en dubte que no hi hagi una finalitat "electoralista" i "oportunista". 

Tot i que si finalment es tracta la seguretat del festival en el ple ordinari es desconeix de què es parlarà en l'extraordinari de les 23 h, Moisés Rodríguez ha explicat que s'ha escollit aquest dia i hora per aprofitar que ja hi ha personal treballant per cobrir la sessió plenària anterior. A més, espera que un cop acabi el ple ordinari hi hagi marge de temps suficient perquè l'alcaldessa pugui "reconvocar" la sessió extraordinària abans de les 23 h. "Això es pot fer i es farà però necessitem que el ple ordinari no es vegi torpedejat", ha dit.

D'altra banda, tant Andrés Medrano com Moisés Rodríguez han fet repàs d'altres punts de l'ordre del dia que es tractaran en el ple ordinari, com l'aprovació del contracte del servei del transport públic d'autobús, "del més valorat pels rubinencs", i que permetrà incrementar freqüències. 

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient ha lamentat que es parli més de la polèmica arran de la seguretat del festival de Los 40 Primavera Pop, que no pas dels 60 milions d'euros del bus urbà, que "és el que els ciutadans tindran de veritat".  

El ple ordinari d'aquest dijous també preveu aprovar la redacció del projecte del balcó i renaturalització de la riera, des de Cova Solera fins a la Llana, i que espera rebre subvencions dels fons europeus Next Generation; l'aprovació d'un romanent de 3,2 milions d'euros per dedicar a noves inversions de ciutat; l'aprovació d'un protocol municipal juvenil sobre violències masclistes i lgtbi‐fòbiques a l'espai públic i contextos d'oci; i una declaració institucional per a municipis i comunitats cuidadores. 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.