El Ple municipal nomena el nou personal eventual de l’Ajuntament

També s’aprova la reclassificació professional dels agents i caporals de la Policia local

Aquest dijous s’ha celebrat el Ple municipal de Rubí corresponent al mes d’agost. En aquesta primera sessió després de les vacances s’ha nomenat el nou personal eventual de l’Ajuntament de Rubí i s’ha aprovat una reclassificació dels agents i caporals de la Policia local, tot i que això no comportarà una pujada del sou.

A partir d’ara, Dolors Conde Domínguez és la nova cap de Gabinet, encarregada de la coordinació del dia a dia institucional de l’alcaldessa, la interlocució de demandes i l’acompanyament protocol·lari.

Beatriz Patón López ha estat nomenada assessora de Projecció Exterior, i treballarà en la creació de polítiques de marca de ciutat, identitat, projecció i polítiques públiques amb suport de fons europeus.

Eva Candela López és la nova assessora de Planejament i té com a àmbit d’actuació les modificacions del Pla General d’Ordenació (PGO) actual i, donat el cas, l’impuls d’un nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM).

José Manuel Gil Meneses ha estat designat assessor de Gerència, amb les funcions d'acompanyament de les polítiques relacionades amb el Pla d’Ordenació de Recursos Humans, així com seguiment de projectes i impuls de serveis nous dins l’estructura de l’Ajuntament.

Per últim, s’ha nomenat Andrea de Pablos Real com assessora en tasques de suport per al grup En Comú Podem (ECP) amb una dedicació a temps parcial.

Reclassificació professional de la Policia local

El Ple també ha aprovat aquest dijous una modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament que, d’una banda, permet incloure-hi el nou personal eventual i que, de l'altra, materialitza l’acord pres al febrer per la Mesa General de Negociació per a l’adequació, a efectes retributius, de les categories d’agent i caporal de la Policia Local del subgrup C2 al C1. El canvi acompleix la Llei 3/2015, de l’11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives, i no implica cap pujada de sou per als treballadors i treballadores, sinó una reordenació de la seva nòmina.

Han votat a favor d’aquest punt de l’ordre del dia PSC i En Comú Podem, i s’han abstingut ERC, Ciutadans, Veïns per Rubí i l’AUP.

Torn de precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, Betlem Cañizar, portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular ha demanat més informació sobre les festes il·legals que se celebren a l’antic camp de golf, en quin punt es troben les negociacions amb ENDESA, que reclama als ajuntaments el pagament del deute de les famílies en situació de pobresa energètica, i per l’estat de la moció de Rubí Acull sobre la creació d’una guia d’actuació contra les actituds racistes, discriminatòries i xenòfobes.

Toni Garcia, de Veïns per Rubí, ha demanat l’informe dels Bombers i els motius pels quals es va talar l’emblemàtic pi de Can Fatjó en comptes d’apuntalar-lo després de les intenses pluges. També ha sol·licitat un registre de vehicles que circulen a alta velocitat a les urbanitzacions, nombre de càmeres de videovigilància actuals i quantes funcionen, així com calendari de previsió de finalització d’obres per als carrers de Sierra Nevada i Puigmal.

Roberto Martin, portaveu de Ciutadans, també ha sol·licitat l’informe dels Bombers sobre el pi talat a Can Fatjó, i ha demanat més informació sobre la situació dels llogaters de places de pàrquing a l’edifici municipal Duet Sports 25 de Setembre, als qui se’ls ha comminat a treure els seus estris dels trasters.

Xavier Corbera, d’Esquerra Republicana, ha tingut un record pels presos polítics, en especial per Jordi Cuixart, que ha obtingut un permís de sis hores per visitar al seu fill nounat. També ha demanat informació sobre l’arbrat caigut a les urbanitzacions després de les pluges del 17 de juliol que encara estan als carrers, i quin ha estat el cost de la pavimentació de l’avinguda Barcelona i el passeig Francesc Macià. Corbera ha manifestat que caldria establir una taula per a tots els grups polítics on estudiar els problemes de soroll i incivisme de la ciutat i ha afirmat que s’hauria d’haver comunicat abans que no es podran fer parlaments durant l’ofrena floral de la Diada de setembre.

Ciutadans assistents al Ple municipal també han demanat el seu torn de paraula i han manifestat la seva queixa i malestar per la tala dels pins de Can Fatjó.

Un altre veí també ha preguntat sobre el procés de desmantellament de les línies d’alta tensió i per quan està prevista una nova reunió. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha afirmat que el projecte no està parat i que continua essent el mateix.

Un altre veí assistent al Ple ha reclamat l’inici de les obres del pont de Sant Joan, endarrerit diverses vegades, i un altre ha alertat de la contaminació l’entorn arran de la pavimentació d’un solar per aparcar amb pols que es queda en suspensió en l’aire.

El proper Ple ordinari serà el 26 de setembre.