Elena nega motius polítics en els canvis a Mossos: "Abans moro que tapar la corrupció"

Tampoc dona credibilitat a les declaracions de Villarejo sobre els atacs terroristes del 17 d'agost on van morir dos rubinencs

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha insistit que els canvis a la cúpula dels Mossos d'Esquadra són normals i ha negat motius polítics. "Abans moro que tapar la corrupció", ha dit en referència al canvi al capdavant de la Comissaria General d'Investigació Criminal, l'intendent Toni Rodríguez, que després de ser destituït d'aquest càrrec el passat mes de desembre passarà a ser responsable de la comissaria de Rubí

Més info: L'intendent Toni Rodríguez estarà al capdavant de la comissaria de Rubí

Sobre el relleu de l'intendent ha assegurat desconèixer les acusacions sobre ingerències polítiques en determinades investigacions i ha defensat que els Mossos investiguen totes les denúncies que reben. Elena, exdiputat socialista i actualment vinculat a Esquerra Republicana, ha insistit que els canvis al capdavant d'aquesta comissaria "han estat habituals" i també ha dit que ho és el fet que se l'hagi destinat a la comissaria de Rubí. A més, ha afirmat que les persones que han substituït Rodríguez són del seu equip.

En tot cas, ha asseverat que "no està en risc cap investigació" i s'ha mostrat "ofès" per les acusacions contra la seva persona i ERC. Ha afegit que ell mai utilitza les institucions al servei propi, o del seu col·lectiu: "No, no i no. El bon funcionament del cos no depèn de l'amistat dels responsables tècnics, això és una manera de funcionar mafiosa i jo no hi participo d'aquesta manera de fer", ha declarat.

Més info: El conseller d'Interior assegura que els canvis a la cúpula dels Mossos no són "una purga"

No dona credibilitat a les declaracions de Villarejo

Tanmateix, Elena no ha donat credibilitat a les declaracions de l'excomissari policial José Manuel Villarejo sobre la implicació del CNI en els atemptats del 17 d'agost, que li van costar la vida a dos rubinencs, entre ells un nen de tan sols tres anys.

Més info: Villarejo diu que el CNI volia donar "un petit ensurt a Catalunya" amb els atemptats del 17-A

"D'aquest senyor no te'n pots refiar", ha dit. El conseller ha considerat que, amb les informacions que hi havia fins al moment, el judici es va celebrar i el cas està "tancat". Ha afegit que, en tot cas, si apareixen noves informacions el jutge haurà de decidir si cal tornar a investigar. Per a Elena la credibilitat de Villarejo és "inexistent" i ha afirmat que el que caldria investigar és com una persona així va poder arribar a ostentar el poder que va ostentar.

Més info: Vist per a sentència el judici dels atemptats del 17-A, amb incògnites sobre l'imam de Ripoll

En aquest sentit, el grup municipal ERC Rubí ha comunicat fa escassos dies que demanarà als grups municipals que formen part del ple municipal "una resposta unitària" de l'Ajuntament sobre les declaracions de Villarejo. 

Més info: Villarejo diu que el CNI volia donar "un petit ensurt a Catalunya" amb els atemptats del 17-A

Els republicans també volen exigir per carta la compareixença al Congrés del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.