En Comú Podem dona el tret de sortida a la campanya electoral prioritzant l'habitatge social

Augmentar el parc públic d'habitatge o un servei d'atenció a llogaters són algunes de les propostes que fa la formació

Aquest divendres la formació lila ha començat la cursa per l'alcaldia amb un acte marcat per temes d'habitatge i la redacció del nou POUM. Durant l'acte han intervingut l'alcaldable, Andrés Medrano; la número dos de la llista i regidora d'Habitatge, Ànnia García; la número tres i regidora de Ciutadania i Memòria Històrica, Elena Montesinos; el número quatre, Jordi Arnáiz; i la diputada al Parlament de Catalunya, Susana Segovia.

Ànnia Garcia ha explicat que una peça fonamental per garantir l'habitatge social és incrementar el parc públic d'habitatge i això implica fer "una inversió valenta" per part de la Generalitat i l'Ajuntament que permeti la compra i la construcció de nou habitatge. Tot i així, tal com explica la regidora i segona de la llista, en aquest mandat s'han invertit més de 4 milions d'euros en diferents projectes que o bé s'han executat o bé estan en procés.

Això, assegura que permetrà disposar, en les setmanes vinents, d'un espai residencial d'emergències per famílies en situació de vulnerabilitat residencial greu. També ha parlat de projectes de futur com la construcció de 16 habitatges de lloguer social al barri de Sant Jordi Park, que serà majoritàriament per gent jove, però tindrà reserves per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda.

Una altra de les propostes que ha fet l'Ànnia García és la creació d'un espai d'allotjament per a gent gran als terrenys de Sant Jordi Park que ja estan descrits com a equipament, però que estan a l'espera de la modificació del POUM. En aquest sentit, la regidora ha remarcat la importància del POUM en tots els projectes d'habitatge. "La importància de l'habitatge serà un dels temes primordials a l'hora d'elaborar el POUM en el proper mandat".

Tant la diputada al Parlament de Catalunya com la regidora, han destacat la importància d'elaborar un servei d'atenció a llogaters perquè tinguin on reclamar i on informar-se. "Cal explicar la llei i fer sensibilització, sobretot de cara als llogaters, que sàpiguen quins són els seus drets", ha explicat Segovia.

La diputada també ha parlat de l'anunci que feia el govern català aquesta setmana on explicava que es pot arribar a expropiar immobles buits de grans tenidors per tal de destinar-los a lloguer social, un anunci on també es va fer pública la llista dels primers 14 municipis on s'actuarà de manera prioritària, entre els quals es troba Rubí. En aquest sentit, ha dit que Rubí es troba a la llista perquè "ha fet els deures" a l'hora de tenir un registre clar de pisos i quines són les seves condicions.

Més info: Inicia el procés d'expropiació de pisos buits que afecta Rubí

"Rubí sense complexos"

Andrés Medrano ha explicat que la presència d'En Comú Podem al govern és primordial per garantir la continuïtat de tots aquells projectes que s'han engegat durant aquest mandat i que s'han dotat de pressupost, però encara no s'han dut a terme. "Volem liderar aquest govern perquè serà l'única manera de ser transformadors i no ser presoneres de les inèrcies pròpies d'un govern que fa 20 anys que està a l'alcaldia".

Elena Montesinos i Jordi Arnáiz han destacat que darrera del seu lema "Rubí sense complexos" hi ha un sentiment "d'orgull des de l'estima i la pertinença". D'aquesta manera han explicat que Rubí té moltes coses bones que cal reivindicar, com la identitat de ciutat obrera i industrial.

En Comú Podem durant la penjada de cartells que dona inici a la campanya electoral. FOTO: Cedida

En Comú Podem durant la penjada de cartells que dona inici a la campanya electoral. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.