En Comú Podem vol prioritzar la salut mental i la recepta social

La formació local ha parlat de les seves propostes en matèria de sanitat davant del CAP Anton de Borja

Aquest dilluns al matí, l'alcaldable d'En Comú Podem, Andrés Medrano, i la número dos de la llista, Ànnia García, han presentat algunes de les seves propostes més destacades per millorar la qualitat de la sanitat dels rubinencs. Ho han fet en una carpa davant del CAP Anton de Borja, amb la visita de la regidora de Salut, Envelliment i Cures a l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa.

Ànnia García ha explicat que una de les propostes concretes que fan és fer una millora de la recepta social, el que inclou una ampliació i una universalització d'aquesta. "El que entenem és que l'Ajuntament ha d'estar a disposició del servei sanitari, perquè es disposin de tots els recursos que es poden oferir a la ciutadania en la línia de millorar la seva qualitat de vida", ha afegit García.

Un altre punt fort del seu programa pel que fa a l'àmbit sanitari és la salut mental. En aquest sentit, la número dos del partit i l'alcaldable han coincidit en donar suport a la creació d'un centre específic de salut mental al costat del CAP Sant Genís, pel qual asseguren que "hi ha els terrenys i està pensat, però no acaba d'arribar mai".

L'assistència a la gent gran també ha sigut un dels punts que s'han tractat durant aquest dilluns, i una de les propostes que ha destacat la formació ha sigut posar en marxa el projecte APORTA. Aquest projecte consisteix en la creació d'una xarxa formada per veïns i veïnes, als quals se'ls oferirà formació, i que, juntament amb l'ajuda de professionals, visitaran les llars i podran detectar problemes relacionats amb la salut, la solitud o necessitats bàsiques dels més grans. "Amb aquest projecte volem garantir la detecció precoç d'aquests problemes i apropar a la ciutadania a aquests serveis", ha manifestat Ànnia García.

En termes generals, Medrano ha sentenciat que a "Rubí tenim un problema de dimensió, quantitat i qualitat" en matèria de sanitat i que "tenim tres CAP, dos d'ells ja tenen una població superior als 25.000 habitants i estem saturant les instal·lacions". D'aquesta manera, ha tornat a insistir en la necessitat d'un quart CAP a Rubí.

Gemma Tarafa ha lamentat que no totes les forces polítiques "empenyen amb la mateixa força" quan es tracta de demanar més recursos sanitaris a la Generalitat i ha posat l'exemple d'un govern dirigit pels comuns com és el de Barcelona, on destaca mesures aconseguides com l'aparició d'un dentista i psicòleg municipals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.