Entitats i partits sobiranistes de Rubí fan una crida per manifestar-se el 26-0

Representants d’entitats i partits catalanistes de la ciutat fan una crida unitària a sumar-se a la manifestació del 26 d’octubre per exigir llibertat

Aquest dijous a la tarda, diferents portaveus d’entitats i partits catalanistes de la ciutat que conformen la Comissió de l’1 d’Ocubre, s’han reunit a la rebatejada plaça 1 d’Octubre, per fer una crida a rubinencs i rubinenques a sumar-se a la manifestació que tindrà lloc demà a Barcelona per exigir "la llibertat dels presos polítics, la independència i contra les actuacions repressives de l’Estat espanyol".

Albert Sorrosal i Cuyàs, representant de Primàries Catalunya a Rubí, ha recordat tots els esdeveniments que han succeït en les dues últimes setmanes arran de la sentència del Tribunal Suprem, que imposa penes de presó d’entre 9 i 13 anys a diversos líders polítics independentistes. “Teníem 9 presos polítics condemnats injustament a 100 anys de presó, més 7 CDR acusats de terrorisme que també són presos polítics. Una setmana després ja en tenim 30 més”.

La plaça de l'Estació, rebatejada de forma simbòlica com a 1-O

 

Per anar a la manifestació que tindrà lloc demà a Barcelona sota el lema: Llibertat, s’han posat a disposició de la ciutadania un servei d’autocars que sortirà des de l’aparcament de l’Escardívol a les 14 h. Els tiquets, com en ocasions anteriors, es poden adquirir a Autocars Franquesa per 9 euros.

Sorrosal ha recordat que el motiu d’aquesta manifestació rau en els fets de les últimes setmanes. “Llibertat pels presos polítics però també per la llibertat d’expressió i manifestació, per no patir si tenim els telèfons intervinguts o per anar a la facultat sense que la policia t’escorcolli o t’identifiqui”.