L'equip de govern presenta el full de ruta de la ciutat per als pròxims tres anys i mig

El PSC i En Comú Podem presenten el document que marcarà les accions que es portaran a terme a Rubí fins al 2023

Aquest dimecres al matí s’ha presentat a la sala de plens el nou pla de mandat 2019-2023 de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem. El document, que es pot consultar en el web municipal, té com a principals objectius “la transició ecològica, el desenvolupament sostenible i l’erradicació de la pobresa”.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha assegurat que aquest document “és el full de ruta que ens ha de guiar i anticipar el futur de la ciutat més enllà del 2023. També és una eina per retre comptes a la ciutadania”.

Martínez ha avançat que el pla de mandat de la ciutat per als pròxims tres anys i mig està basat en sis línies estratègiques i una d’elles és l’organització eficaç i eficient de la plantilla municipal. “Sense la plantilla municipal, l’Ajuntament no aixeca persianes”, i ha admès que és necessari modernitzar-la.

D’altra banda, Ànnia García, segona tinenta d’alcaldia i portaveu d’En Comú Podem, ha manifestat que “aquest pla de mandat és una mica més que un full de ruta perquè ha suposat la base de negociació d’aquest grup de govern. El que avui fem és posar el segell definitiu a aquest acord de govern. Hem fet feina compartida i tots els companys de govern ens sentim plenament identificats”.

García ha assegurat que aquest document plasma alguns compromisos que “és evident que cal portar a la pràctica”, destacant la transició ecològica i l’accés a l’habitatge. “Aquest pla se sustenta en una feina tècnica per després retre comptes i complir els objectius”.

De dreta a esquerra, Moisés Rodríguez, Ana María Martínez, Ànnia García i Andrés Medrano. FOTO: Redacció

   

D’altra banda, Andrés Medrano, regidor de Servei de Sostenibilitat i Medi, ha avançat que es crearà una oficina de drets energètics, dins el marc del programa Rubí Brilla, que es complementarà amb altres actuacions en el comerç i zones industrials de la ciutat.

Medrano ha reconegut que “Rubí ha viscut durant molts anys d’esquena al medi” i per aquest motiu el nou pla de mandat inclou una xarxa d’itineraris per l’entorn natural de més de 100 km, un pla director per recuperar les rieres i un altre específic per actualitzar la xarxa de clavegueram. També ha assegurat que estan previstes actuacions periurbanes tant en el parc de Ca n’Oriol com en el camp de golf de Can Sant Joan, actualment en situació d’abandonament i en una zona que delimita amb el municipi veí de Sant Cugat.

Moisés Rodríguez Cantón, primer tinent d’alcaldia i portaveu del PSC, s’ha referit al nou pla de mandat com “agosarat però realista” i ha explicat que “serà el mandat on començarem a promocionar la ciutat de veritat, farem la segona fase de l’illa de vianants, eliminarem les línies d’alta tensió de Can Fatjó, connectarem la Font de la Via i transformarem l’avinguda de l’Estatut”.

Rodríguez també s’ha referit a l’adquisició de la fàbrica Superson com un futur farmlab i espai per a joves, i ha recordat el pla del consistori per seguir l’exemple de Vigo i transformar les parets mitjaneres de la ciutat amb obres d’art urbà.

Preguntats per si presentaran el nou pla de mandat en el ple municipal, l’alcaldessa ha explicat que és un document públic i que no és necessari fer-ho. “No és un document estàtic i podem afegir o qüestionar els objectius”. Medrano ha afegit que “és més important passar-ho pels serveis que no pel ple”.

El nou pla de mandat de la ciutat 2019-2023 està estructurat en sis línies estratègiques, que són la lluita contra la pobresa i l’exclusió social; l’educació equitativa i la millora dels serveis de la salut pública; la convivència, el civisme i la seguretat ciutadana; la lluita i la promoció del dret a l’habitatge; la reactivació econòmica i la lluita contra l’atur; i una ciutat sostenible que implementi un pla actiu de transició ecològica.