ERC Rubí demanarà un acord en el ple municipal per evitar els trànsfugues

També demanarà l’adhesió de Rubí a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP)

Esquerra Rubí presentarà tres mocions en el pròxim ple municipal, previst per al dijous 25 de març. Durant la sessió plenària proposarà un acord de rebuig al transfuguisme dels representants polítics i demanarà l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). El grup republicà també defensarà la sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Així ho ha anunciat el portaveu del grup municipal, Xavier Corbera, en roda de premsa aquest dimecres. “Volem posar el transfuguisme sobre la taula i més en una ciutat com Rubí, que ho ha viscut de primera mà a la legislatura anterior, i assolir un acord de ple municipal perquè no passi enlloc”.

Segons Corbera, el transfuguisme perjudica la interlocució dels ajuntaments amb altres institucions i amb aquesta moció el seu partit espera poder elaborar una mena de “codi de conducta”, com ha fet la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb un pacte antitransfuguista i de suport a l’estabilitat institucional.

“Que hi hagi un compromís públic de les forces polítiques que això no torni a succeir perquè qui surt perjudicat és la ciutadania, ja que és una carta de presentació de la ciutat molt negativa” ha manifestat el regidor republicà, qui ha al·ludit al regidor Sergi Garcia, qui en el 2016 va canviar les files de Convergència per donar suport al PSC i va ser expulsat per trànsfuga de CDC.

Preguntat sobre l’escassa relació entre l’Ajuntament i la Generalitat, Corbera ha afirmat que “el denominador comú en els darrers 20 anys a Rubí és que ha estat governant el partit socialista i mai s’ha aconseguit treure el profit per a la ciutat. Si a sobre afegeixes el transfuguisme, això encara dificulta molt més la interlocució  amb qualsevol administració

Els republicans també demanaran en el ple l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), integrada a hores d’ara per 74 municipis, i que s’ha format recentment. Segons la regidora Marta Esparza, aquesta entitat fomenta la titularitat i la gestió de l’energia elèctrica, i alhora afavoreix la transició energètica.

“Els comerciants haurien de poder generar la seva pròpia energia verda i distribuir-la de la forma més adient, i que això revertís en la societat”. Segons Esparza, els municipis que formen part d’aquesta associació han de ser garants que l’energia arribi a tothom i “ha d’evitar episodis com els que hem viscut a Rubí aquest gener amb els talls elèctrics per culpa d’una oligarquia, Endesa, que té tot el poder a Catalunya i que no solament ha de proveir per tots els danys i despeses que va ocasionar sinó, que a més, criminalitza a tots els usuaris de la xarxa elèctrica”

Esquerra Rubí també proposa al ple de l’Ajuntament manifestar el seu suport a la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, com a símbol d’identitat catalana.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.