ERC mostra la seva preocupació per les obres aturades a Rubí

El portaveu d’ERC, Xavier Corbera, exigeix responsabilitats polítiques davant les quatre obres aturades per la renúncia de les empreses

Esquerra Republicana de Rubí, amb Xavier Corbera al capdavant, ha convocat als mitjans de comunicació aquest dimarts a la tarda davant les obres a la xemeneia de l’Escardívol. Aquesta forma part d’una de les quatre obres aturades per la renúncia de les empreses que les havien de realitzar, tal com va informar l’Ajuntament de Rubí la setmana passada.

Corbera ha mostrat la seva preocupació “perquè quatre de les 15 obres que haurien d’haver començat, l’empresa ha renunciat. Això no passa enlloc més i som un mal exemple, una vegada més, en política i en gestió pública. Pensem que cal prioritzar la gestió pública davant la política d’aparador”.

Les obres aturades són les d’arranjament de la urbanització d’Els Nius, la consolidació de la xemeneia de l’Escardívol, la millora del cementiri i l’ampliació de l’escola especial de Ca n’Oriol.

Per al portaveu d’ERC a Rubí “això passa perquè no hi ha projecte de ciutat i per desinterès en la gestió pública. Des de fa temps veiem que no hi ha una planificació de les necessitats contractuals de l’Ajuntament. Té mala fama en l’entorn de pagar tard i malament, la qual cosa dificulta a les empreses que es vulguin presentar a obres que no siguin de grans quantitats”.

Xavier Corbera també ha fet referència a les empreses que es presenten a concursos “a rebentar preus”, per sota del preu de la licitació. “Aquest conjunt de situacions provoca que es presentin poques empreses i que s’acabi contractant a aquelles que ofereixen fer les obres per un cost inferior i després no poden complir amb els compromisos”.

El regidor d’Esquerra ha al·ludit a l’empresa Tempo Facility Services SLU,  una de les empreses que ha renunciat a les obres de la urbanització d’Els Nius, com “una empresa multiserveis que no paga als treballadors i té problemes econòmics greus, en concurs de creditors. És estrany que empreses d’aquest tipus passin la selecció per fer obres a la nostra ciutat”.

Corbera ha exigit responsabilitats polítiques i ha explicat que una possible solució davant d’aquesta situació és la creació d’una comissió de seguiment del procés de licitació i seguiment de les obres.  A més, el grup municipal també sol·licitarà saber "si realment l’Ajuntament presenta un escrit pels danys i perjudicis que representa per la ciutat la renúncia a aquestes obres".

El portaveu d’ERC a Rubí també ha defensat una llei de contractes públics catalana que vetlli perquè “les garanties de les empreses vagin per sobre del preu”, fent referència a la llei Aragonès.

Corbera ha fet una crida a En Comú Podem, que forma part del govern municipal. “Si no prenen mesures també són còmplices d’aquesta situació, perquè cal forçar al PSC a allò que necessita la ciutat i no al revés”, ha declarat.

Per últim, Montse Soler, regidora d’Esquerra, “no només parlem de malbaratament públic sinó de molèsties per als veïns, ja que aquestes obres quedaran aturades una mitjana d’un any, i acumulant retards a les necessitats urgents que té la ciutat”.

 

Més informació