ERC presentarà una moció perquè la ciutadania pugui denunciar inseguretat i incivisme amb una APP

L’APP funciona amb geo-localització i possibilita contactar des del mòbil amb el centre d’emergència o la Policia municipal

Esquerra de Rubí ha anunciat aquest matí que presentarà una moció en el pròxim Ple municipal perquè l’Ajuntament se sumi a altres municipis catalans que ja utilitzen l’aplicació per a mòbils ‘M7 Citizen Security’.

Expliquen que aquesta aplicació possibilita contactar des del mòbil amb el centre d’emergència o Policia municipal més proper a la persona que es troba en problemes, ja que funciona amb geo-localització. Aquesta característica permet que la persona l’utilitzi sense importar en quina zona o municipi on es trobi en el moment del succés.

Tanmateix, l’APP no només és útil en el cas que siguem nosaltres mateixos les víctimes, sinó que també possibilita l’enviament de missatges als centres d’emergència més pròxims per avisar d’un accident, incendi, amenaça o atracament.

El regidor d’Esquerra Rubí, Òscar Arnaiz, fent declaracions. FOTO: Cedida

   

Segons expliquen des d’Esquerra, l’aplicació ‘M7 Citizen Security’ també pot tenir un apartat per reportar incidències a la via pública en mobiliari urbà, infraccions i anomalies, problemes d’incivisme, baralles, etc., adjuntant imatges geo-localitzades. Una altra de les funcions que permet aquesta aplicació és l’enviament per part de l’Ajuntament d’avisos i alertes climàtiques, del trànsit, accidents, etc. “És una via més per mantenir a la població informada de l’estat de la ciutat”, han explicat des del partit municipal.

Sovint les queixes per incivisme o denúncies dels ciutadans es publiquen a les xarxes socials sense cap més recorregut però amb aquesta aplicació, al regidor d’Esquerra Rubí, Òscar Arnaiz, assegura que “es podrien aprofitar les noves tecnologies per intentar que les persones se sentin més segures”.

Per aquest motiu, Esquerra Rubí proposarà a l’Ajuntament que se sumi a d’altres municipis catalans que ja utilitzen l’aplicació per a mòbils ‘M7 Citizen Security’, com són l’Hospitalet del Llobregat, Cornellà, El Prat o Vic.