ERC Rubí assegura que a la ciutat es paga més pel manteniment del verd urbà però hi ha menys arbres

La formació municipal creu que la mala gestió i la falta de planificació estan darrere del “dèficit d’arbrat” a la ciutat

ERC Rubí ha denunciat aquest dimecres en roda de premsa el “dèficit d’arbrat” i la manca d’espais públics “de verd intensiu” a la ciutat.

El portaveu de la formació municipal, Xavier Corbera, ha assegurat que “a Rubí gastem aproximadament uns 44,70 euros per habitant pel manteniment del verd urbà i tenim 13.000 arbres. A Sant Cugat gasten 30,90 euros i tenen 53.000 arbres. Aquesta dada és flagrant i això està extret d’un document que està dins d’un calaix de l’Ajuntament, que va demanar un pla d’arbrat. Saben que gastem més que altres ciutats i tenim molt menys”.

El republicà també ha reclamat una millor conservació de l’arbrat actual i la reposició d’aquells exemplars malalts, morts o els corresponents a escocells tapats. “Estic convençut que molts veïns prefereixen viure en una ciutat on s’hi respiri aire net que no una ciutat grisa, mal cuidada i desendreçada i on el verd urbà cada dia estigui més decadent”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Xavier Cots, regidor del partit municipal, qui ha manifestat que la ciutat a Rubí en els darrers quatre anys ha empitjorat. “Tenim menys arbres per habitants i carrers arbrats dels que ens toquen, de fet, estem a anys llum de recuperar tot el que s’ha perdut en aquests 20 anys de govern del PSC”.

Segons Cots, es tracta d’un problema de gestió i no de recursos. “A Rubí gastem gairebé el doble que en ciutats veïnes en mantenir el verd que no tenim. No té cap ni peus”, i ha afegit que cal revertir la situació perquè la ciutat sigui més verda i saludable mitjançant la planificació.

Cots també ha fet referència a promeses electorals d’altres partits polítics per plantar 10.000 arbres a la ciutat durant els quatre anys de mandat. “Això és evident que no s’ha formalitzat, no arribaríem ni als 400 segurament, en el còmput global d’un any”.

El regidor ha afirmat que segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i pel nombre d’habitants que té la ciutat, a Rubí li caldrien 26.000 arbres més. “Hem de ser un referents en colors, però en aquest cas en el color verd dels arbres”.

A més, aquest diumenge Cots serà l'encarregat de guiar una passejada per Rubí, que sortirà a les 11 h de la plaça Dr. Guardiet sota la premisa: 'Coneix la situació actual del verd urbà i com revertir-la'. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació