ERC Rubí considera que a la ciutat li falta verd i planificació de la via pública

El grup municipal presentarà una moció per la redacció d'un manual d'actuació i disseny de la via pública

El portaveu i la regidora d'ERC Rubí, Xavier Corbera i Montse Soler, han anunciat aquest dilluns en roda de premsa que presentaran una moció en el ple municipal del mes de maig que té per objectiu "l'endreçament" de la ciutat a través de l'elaboració d'un manual d'actuació i disseny de la via pública, tant al nucli urbà com en les urbanitzacions.

Segons Corbera, aquesta moció va lligada a l'equador de mandat de l'equip de govern actual i la campanya que ha iniciat el grup municipal, #ReiniciemRubí, "amb la voluntat d'explicar a la ciutadania com està Rubí i el que planifica ERC per a 2023". En aquest sentit, Corbera considera que "el mal endèmic que pateix la ciutat és la falta de previsió", i posa com a exemple la prohibició de patinets i bicicletes per la illa de vianants, sense oferir cap alternativa als veïns que es mouen amb aquests vehicles. 

 

"Carrers de vorera ampla amb arbres, carrers de vorera estreta amb arbres, carrers sense arbres, carrers amb bancs, carrers sense bancs... Podem anar afegint un llistat d’elements que han anat generant un reguitzell de formes i figures que van des de les més anodines i grises a algunes atapeïdes de colors", expliquen des del grup municipal.

Segons la regidora republicana Montse Soler, "no podem deixar la nostra ciutat a criteri particular de les persones que governen a cada moment", i per aquest motiu el seu partit reclamarà a través d'una moció  la redacció d'un manual d'actuació i disseny de la via pública. "Planificar la ciutat pensant en demà passat, i d'aquí a 15 o 20 anys, perquè si no caiem en la trampa de l'urbanisme del tot a cent, que amb una capa de pintura ho arreglem tot". 

En aquest sentit, la regidora ha criticat la campanya 'Color' de l'Ajuntament de Rubí i ha afegit que "l'únic color que necessita la ciutat és el verd", en referència a l'arbrat. "Veiem arbres talats continuament i no veiem substitució", ha afegit la regidora. 

Segons Soler, no és comprensible que "a la zona centre s'ha aixecat dues o tres vegades el paviment però a altres carrers que necessiten una reforma urgent no s'ha fet res". Per a la regidora d'ERC, és necessari disposar d'un manual que tingui la perspectiva del disseny i l'estètica, i que es faci tenint en compte l'accessibilitat i la perspectiva de gènere de forma global, alhora que es prioritzen els carrers que necessiten ser arreglats d'acord amb uns criteris tècnics, tant en el nucli urbà com en les urbanitzacions.

Tanmateix, des del grup municipal proposen que l'estudi de millora de la ciutat s'obri a les propostes de les associacions de veïns, "que són qui coneixen millor la realitat del barri, i als creadors locals, o població en general sensisbilitzada amb l'espai públic", ha conclós Soler. 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.