ERC Rubí demana un ple extraordinari per conèixer el dispositiu de seguretat del concert de Los 40

Segons la formació, aquesta convocatòria hauria de servir perquè la resta de grups municipals i la ciutadania tinguin més informació sobre la seguretat del macroconcert

La formació municipal d'Esquerra Republicana ha demanat convocar un ple extraordinari per aclarir el dispositiu de seguretat desplegat en el macroconcert Los 40 Primavera Pop, arran de l'atropellament mortal que va succeir una hora i mitja després de finalitzar el festival, a la carretera comarcal. 

Més info: Detingut el presumpte autor de l'atropellament mortal d'una dona de 28 anys

Des del partit recorden que als vorals de la C-1413 hi va haver "durant tota la nit centenars de cotxes mal aparcats i moltes persones que caminaven per la carretera i creuaven per punts no habilitats mentre la circulació per aquesta via seguia oberta".

Per al portaveu dels republicans, Xavier Corbera, “és imprescindible saber si la ciutat estava preparada i tenia tots els dispositius necessaris per minimitzar el risc de les persones que van assistir”.

ERC Rubí va presentar el passat 8 d'abril una instància a l’Ajuntament de Rubí reclamant els detalls del dispositiu de seguretat desplegat durant el macroconcert i va fer referència a una allau de persones que no va poder accedir en un primer moment a l'esplanada de l'Escardívol “i tenim coneixement de què sí ho van fer”.

Més info: Esquerra demana explicacions sobre la seguretat de Los 40 Primavera Pop arran de l’atropellament

Dues setmanes més tard, "i davant la manca d’explicacions i respostes públiques dels responsables polítics i tècnics del dispositiu de seguretat d’aquell esdeveniment", la formació republicana ha presentat una instància per sol·licitar un ple extraordinari en el termini de 15 dies.

Els republicans s'acullen a l'article 53 del reglament orgànic municipal, i compten amb una quarta part dels membres que conformen el ple municipal, per la qual cosa, i previsiblement, aquest tindrà lloc a principis de maig. 

Segons el comunicat que han fet arribar, aquesta convocatòria hauria de servir perquè la resta de grups municipals i la ciutadania puguin saber de quins dispositius de seguretat es disposava durant la nit del festival, quines accions estaven previstes i quines es van arribar a dur a terme.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.