ERC Rubí lamenta que es repeteixi el túnel de llum aquest Nadal

Asseguren que el túnel de llum augmentarà fins als 300.000 euros la despesa en l’enllumenat nadalenc de la ciutat

Esquerra Republicana de Rubí ha declarat davant dels mitjans de comunicació que s’han assabentat que es tornarà a instal·lar el túnel de llum al carrer Maximí Fornés aquest Nadal. Asseguren que s’han assabentat d’aquesta decisió de l’equip de govern a través de la premsa local i també que s’ampliarà amb altres elements ornamentals, com un laberint i uns arbres de llum, la qual cosa elevarà el seu cost.

El portaveu d’ERC, Xavier Corbera, ha declarat que “el túnel de llum és un mal exemple pel malbaratament dels recursos públics que suposa, perquè es gasten alegrement els diners que són de tots i perquè davant l’estat de la ciutat i els problemes que tenen moltes famílies per arribar a final de mes hauria d’haver-hi altres prioritats”.

El grup municipal considera que aquesta mesura s’ha pres per part de l’equip de govern, “tant el partit socialista com els comuns”, sense tenir en compte els veïns i comerciants de la zona, “els quals seran els principals afectats”. A més, asseguren que el túnel de llum augmentarà fins als 300.000 euros la despesa en enllumenat nadalenc.

Xavier Corbera, portaveu d'ERC Rubí, parla sobre el túnel de llum davant dels mitjans de comunicació locals. FOTO: N.E.

Esquerra Rubí considera excessiva aquesta xifra i més en comparació amb municipis veïns com Sabadell, amb 211.000 habitants i una despesa de 130.000 euros o Terrassa, que amb 118.000 habitants té una despesa és de 100.000 euros en l’enllumenat nadalenc.

El partit de Corbera ha comparat el túnel de llum amb altres despeses del pressupost de l’Ajuntament de Rubí com, per exemple, el que s’inverteix a les activitats de la Biblioteca Municipal (98.000 euros), la prevenció i extinció d’incendis (10.000 euros) o al manteniment i reparació de les urbanitzacions (35.960 euros).

El túnel de llum es va estrenar per Nadal l'any passat. FOTO: N.E.

Finalment, des d’Esquerra Rubí consideren que la ciutat té altres prioritats més urgents a les quals invertir aquesta quantitat de diners com, per exemple, l’estat de moltes zones (voreres, asfalt aixecat, manca de manteniment) o la manca d’habitatge assequible. “Amb despeses excessives i injustificables com el túnel de llum “s’està enviant un missatge a la ciutadania de malbaratament dels recursos públics”.