ERC Rubí presentarà una moció pels talls de llum i una altra per la Síndica de Greuges

La formació republicana demana que l’Ajuntament valori presentar una demanda a Endesa

ERC Rubí ha anunciat en roda de premsa telemàtica que presentarà dues mocions al ple municipal de gener que tindrà lloc el pròxim dijous. Per una banda, exigeixen solucions als talls elèctrics que s’han viscut en diverses zones de la ciutat i, de l’altra, demanen la revisió del reglament de la sindicatura de greuges de Rubí.

Respecte als talls de llum, Montse Soler, regidora del grup municipal, ha demanat a l’Ajuntament de Rubí “que es posi al costat dels veïns i comerciants per ajudar-los a prendre les mesures oportunes pels danys causats per aquests talls reiterats”.

Aquestes incidències, sumades al recent encariment de la factura de la llum, porta a la formació republicana a sol·licitar que l’Ajuntament exigeixi a Endesa les reparacions que siguin necessàries per acabar amb aquesta situació i que es valori l’opció de presentar una demanda cap a la companyia distribuïdora.

Respecte a la segona moció, relacionada amb la sindicatura de greuges de Rubí, plaça que va quedar vacant després de la renúncia de la Milagros Calleja el passat mes de setembre, els republicans han demanat un canvi de model i actualització del reglament.

ERC Rubí considera que aquesta figura ha de tenir més recursos econòmics, humans i materials perquè pugui dur a terme la seva tasca i ha urgit al consistori a cercar una persona que ocupi aquest càrrec.

Per a Xavier Corbera, portaveu del partit municipal, “no tenir una síndica de greuges posa de manifest aquesta mancança de transparència que estem vivint des de fa uns anys, amb el PSC i En Comú Podem en l’equip de govern”.

Corbera també ha assegurat que el seu grup ha hagut d’adreçar-se a instàncies superiors per obtenir respostes perquè el consistori “no respon en temps ni forma” sobre l’estat d’alguns contractes d’obra pública o manteniment de l’espai verd. “Reclamem allò que es un dret a tothom, la transparència i la informació”, ha declarat.

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.