Esquerra Rubí demana a l’Ajuntament celeritat en l’inventari de pisos buits

Sol·liciten el cens per poder aplicar l’ordenança que penalitza els immobles d’ús residencial desocupats de manera permanent

Esquerra Republicana de Rubí ha emès un comunicat en el qual anuncia que ha demanat a l’Ajuntament rapidesa en l’elaboració d’un inventari de pisos buits de forma permanent a la ciutat.

Les ordenances fiscals aprovades aquesta setmana en el Ple municipal contemplen un recàrrec del 50% en l’impost de béns immobles (IBI) en aquells pisos d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent. Aquesta mesura no es pot aplicar encara a Rubí per la manca d’un inventari precís dels pisos buits que hi ha a la ciutat.

Esquerra Republicana considera que aquest recompte ja hauria d’estar fet fa temps a causa de l’emergència habitacional que viuen els rubinencs i les rubinenques des de fa anys. D’aquesta manera, la formació republicana lamenta que “la manca de previsió i d’acció facin que aquesta mesura social no es pugui començar a aplicar des del 2020”.

Segons la formació política, en el maig del 2018, l’Ajuntament publicava les dades obtingudes a partir del padró d’escombraries on es donava a conèixer que a Rubí hi havia 4.428 pisos buits. Tot i això la xifra no era del tot exacta, tal i com reconeixia el consistori, ja que podia incloure habitatges que realment no estiguessin en desús. Des d’Esquerra Rubí no entenen per què encara no s’ha acabat de precisar aquest llistat i recorden que a ajuntaments com Sabadell, Mollet o Arenys de Mar, aquesta ordenança començarà a ser vigent aquest 2020.

Segons Robert Masalias, regidor d’ERC, “introdueixen una modificació de l’IBI per al recàrrec en els béns immobles desocupats de llarga durada (...) i sorprèn que tinguin la previsió d’aplicar-la el 2021 quan altres ajuntaments ja han fet la feina i les tindran en vigor el 2020. Hi ha famílies que no poden esperar fins el 2021.”