Esquerra Rubí demanarà una ordenança per als horts urbans incontrolats

La formació considera que s’aboca a les persones que hi viuen a la marginalitat

El grup municipal Esquerra Rubí presentarà una moció en el pròxim ple del mes de febrer per sol·licitar una ordenança dels horts que han proliferat a la ciutat, especialment als límits urbans i a les àrees perifèriques.

Opinen que “la massiva i anàrquica invasió d’horts urbans en entorns periurbans, en els sobrants de via pública, en els darreres de les vies del tren, en les feixes abandonades de les valls, en les lleres inundables i fèrtils de les rieres i rierols, ha esdevingut un problema a solucionar”.

 

Per al regidor republicà Xavier Cots, “als horts no s’ha de permetre d’habitar-hi, ja que no son un lloc adient per fer-ho, no compleixen amb les característiques mínimes dels habitatges i aboca a les persones que ho fan, a la marginalitat. Aprofito per recordar que una barraca no és un habitatge digne i que la persona que l’habita és, de fet, un sense sostre que hauria de ser atès per l’administració i no abandonat a la seva sort. Tampoc no és recomanable permetre construccions injustificades per a usos puntuals com barbacoes o festes, que constitueixen habitatges intermitents de facto”.

Per aquest motiu demanaran constituir uns espais d’horts, ordenar-ne els usos i les activitats, garantir l’accessibilitat mitjançant una xarxa de camins integrada al sistema urbà i fomentar la gestió comunitària dels horts, tot garantint la participació activa tant dels usuaris com de l’Administració.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.