Esquerra Rubí presentarà una moció contra la prohibició de l’exhibició de banderes no oficials

Un dictamen del Tribunal Suprem prohibeix l’exhibició de banderes no oficials en façanes d’edificis públics

Esquerra Rubí ha fet saber a través d’un comunicat el seu posicionament en contra del dictamen emès aquest passat 1 de juny de 2020 pel Tribunal Suprem, que prohibeix l’exhibició de banderes no oficials en façanes d’edificis públics.

Des del grup municipal consideren que aquesta  sentència “fereix greument el dret a llibertat d’expressió” i expliquen que l’Ajuntament de Rubí disposa, en diferents dates assenyalades, de la possibilitat de mostrar banderes de diferents sensibilitats socials, com la bandera  LGTBIQ+, el llaç lila pels drets de la dona o la de suport als pensionistes, entre d’altres. “La manifestació de la defensa de drets, a partir de símbols que els representen, mai pot ser considerat com una pèrdua de la neutralitat de les institucions”.

És per aquests motius que Esquerra Rubí presentarà una moció de rebuig d’aquest dictamen en el pròxim ple municipal “que serveixi, alhora, per refermar el compromís de l’Ajuntament amb la pluralitat social i ideològica”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.